Dalam mempromosikan kasut latihan terbarunya (Nano 7), Reebok mengumpulkan sekumpulan 33 atlet di empat bandar di seluruh dunia dalam usaha untuk memecahkan Rekod Guinness World yang berkaitan dengan kecergasan. Daripada 44 rekod yang berjaya dipecahkan – jumlah rekod yang paling banyak dalam satu hari – 20 telah dipecahkan oleh wanita (#LadyPower). Tetapi satu peserta khususnya mempunyai semua orang bercakap (dan menaikkan semula resolusi kecergasan mereka sendiri): Milla Star Bizzotto yang berusia 10 tahun dari Miami, Florida.

Majoriti peserta dalam acara Nano 7 Reebok adalah atlet profesional CrossFit, tetapi Bizzotto (bersama dengan Perempuan baru bintang / peminat CrossFit yang dikenali Max Greenfield) turut dimasukkan dalam percubaan rekod yang memecah sebagai “selebriti istimewa.” Pemain berusia 10 tahun itu akan mencatatkan rekod yang paling banyak dalam satu minit (pada masa ini 37). Dia tidak berjaya dalam cubaannya, tetapi tidak ada keraguan bahawa dia adalah inspirasi terbesar pada hari itu.

gambar

Reebok

Ini bukan usaha pertama gadis Miami ke dalam dunia kecergasan yang sengit. Tahun lepas, Bizzotto – bapanya / jurulatihnya, Christian Bizzotto, adalah bekas jurulatih CrossFit dan pemilik semasa Fokus Pergerakan Akademi di Miami Shores, di mana anaknya melatih – menjadi berita utama ketika dia mengambil bahagian dalam kursus halangan 24-jam BattleFrog yang melampau. Yang berusia 9 tahun itu adalah satu-satunya orang di bawah 18 untuk bersaing dalam kursus yang direka NAVY Seal, dengan BattleFrog membuat pengecualian khas untuk menampung fenomena kecergasan yang semakin meningkat.

Lihat siaran ini di Instagram

Pemanasan untuk percubaan meyakinkan saya! Pasukan @focusedmovementacademy @reebok @fitaid # nano7 #inspirationfortheipadgeneration

Satu jawatan yang dikongsi oleh Milla Star (@millastarfma) pada

Pada masa kursus BattleFrog, Bizzotto sedang bekerja lima hari seminggu, tiga jam pada satu masa. Itulah dedikasi. Dan bagi semua yang terlibat bahawa gadis itu ditolak ke dalam kehidupan yang sangat ekstrem ini – apa yang dipanggil “ibu bapa peringkat” datang dalam semua bentuk dan saiz, selepas semua – tidak takut. Doktor perubatan sukan keluarga, Todd Narson, tegas percaya bahawa dedikasi gadis kecil itu untuk mendorong dirinya ke had itu semua bermotivasi diri.

“Ini bukan di mana ibu bapa cuba hidup melalui seorang kanak-kanak,” kata Narson Miami Herald Mac lepas. “Ini semua bermotivasi diri, dia seorang atlet semulajadi, dan dia melakukan perkara yang munasabah untuknya, jika dia mengalami kesakitan yang berterusan atau telah menunjukkan isu-isu pembangunan, ia akan berbeza, tetapi itu tidak sama sekali. Kristian juga salah seorang pengajar yang paling berhati-hati di luar sana. Dia mengawasi setiap langkahnya. “

Lihat siaran ini di Instagram

Carbon Frog Cargo Halangan bersih! #bonefrog #iamtheantibully #inspirationfortheipadgeneration #cargonet @bonefrog_

Satu jawatan yang dikongsi oleh Milla Star (@millastarfma) pada

Menariknya, Bizzotto telah berkata dia terinspirasi untuk mendapatkan kecergasan serius selepas dia dibuli di sekolah rendah. Sekarang, dia mendedikasikan dirinya untuk menetapkan contoh untuk anak-anak lain yang berumur dia, sering menandakan jawatan Instagramnya #InspirationfortheIpadGeneration.

“Orang akan memanggil saya nama dan mengatakan saya bukan pemain yang baik,” katanya. “Saya tidak mahu orang lain pergi melalui apa yang saya lakukan. Saya mahu menetapkan contoh dan menunjukkan anak-anak lain yang mereka boleh lakukan atau apa sahaja yang mereka mahu.”

Ikut Redbook di Facebook.