10 Cara Dapatkan Hidup Anda Selepas Perceraian

gambar

Sumpah perkawinan adalah janji bahwa Anda akan berada di sana untuk pasangan Anda, menciptakan kehidupan dengan mereka, dan mengasihi mereka sampai hari Anda meninggal dunia. Oleh itu, ia menghancurkan, melemahkan dan menggembirakan jika perkahwinan runtuh apabila anda berdua, anda tahu, masih hidup! Bagaimanakah anda bergerak apabila segala-galanya dari nama terakhir anda ke akaun bank anda dan juga kehidupan sosial anda dibantah dengan orang lain? Ini semua mengenai perspektif.

Daripada melihat perceraian sebagai kegagalan, merebutnya sebagai peluang untuk memulakan hidup anda. Berikut adalah cara menggunakan masa itu supaya anda berasa seperti anda lagi – atau lebih baik lagi, versi yang lebih baik daripada anda.

alur back 1

Direka oleh Megan Tatem
Ketahui Kekuatan Namun

“Namun” adalah perkataan yang kecil tetapi berkuasa. “Tambahnya kepada mana-mana kenyataan diri yang membatasi diri dan ia mengubah segala-galanya,” kata Jacqueline Lewis, pengasas Map of Gratitude Dunia. Cuba ia. Daripada berkata ‘Saya tidak boleh memandu’ restoran ‘kami tanpa menangis, “katakan,’ Saya tidak boleh memandu di restoran ‘kami tanpa menangis lagi.’Jangan katakan’ Saya tidak boleh buat tarikh. ‘ Katakanlah, ‘Saya tidak boleh tarikh lagi.’ ‘Namun’ menjanjikan masa depan yang akan membawa anda apa yang anda perlukan. “

BERKAITAN: 20 Tips Pakar untuk Dating Selepas Perceraian

Groove Back 2

Direka oleh Megan Tatem
Dapatkan Makeover Itu

Sekiranya anda berasa tidak selamat atau tidak yakin sekarang bahawa anda seorang, pergi ke salon – stat. Dan tidak, ini bukan mengenai keperluan penampilan yang dinaik taraf untuk mencari lelaki baru. Ini adalah tentang kekukuhan keyakinan anda terhadap pepatah itu: Keluar dengan yang lama, dengan yang baru. Adakah anda menyimpan rambut anda apabila anda telah berkahwin? Terus! Tidak pernah menukar gincu merah jambu cahaya anda? Slather pada naungan baru yang lebih berani dan gelap. Tidak memberi anda masa untuk membeli ketika anda telah berkahwin? Anda mempunyai keizinan kami untuk memilih almari pakaian yang baru.

“Selepas perceraian, orang dapat merasa sangat tidak menarik dan tidak diingini secara romantik kerana mereka mungkin berasa tertekan, cemas dan / atau tidak selamat. Oleh itu, penting untuk anda tidak membiarkan diri anda atau bagaimana anda melihat,” kata psikolog yang berpangkalan di Los Angeles Yvonne Thomas, Ph.D. “Berpakaian dan pergi ke bandar dengan teman wanita anda, pergi ke pertemuan atau acara sosial, terlibat dalam beberapa cubaan yang tidak bersalah … menjadikannya satu titik untuk mencari kegembiraan dalam hidup anda.”

alur back

Direka oleh Megan Tatem
Mengklaim Ruang Hidup Anda

Sekiranya anda mendapati diri anda tinggal di rumah atau apartmen yang sama dengan bekas anda, sukar untuk menonton TV di sofa yang dipeluk atau menatap dinding seni yang anda pilih semasa masa bahagia. Mengubah ruang – tetapi jangan menekankan bahawa anda mesti bergerak atau memberi rumah anda sebuah pengubahsuaian bergaya Chip dan Joanna Gaines. “Pindahkan beberapa perabot di sekitar, beli beberapa barangan perhiasan yang berwarna-warni, letakkan beberapa foto selepas pemisahan anda menikmati kehidupan dan menyingkirkan apa-apa yang anda tidak suka,” menasihati Rhonda Milrad, LCSW, pengasas dan Ketua Perhubungan Penasihat hubungan segera relasi aplikasi app nasihat. Tetapi yang paling penting? Kotak dan simpan mana-mana perkara lama!

alur back

Direka oleh Megan Tatem
Mengadakan “Majlis Bergerak Pada”

Kehormatan bahawa sebahagian daripada hidup anda berakhir dengan menjadikannya rasmi. Jemput rakan dan keluarga terdekat anda ke majlis “mengalihkan”. “Ia boleh merasa sangat membantu untuk mengumpulkan makanan yang terdekat dan paling disayangi, mempunyai makanan dan minuman yang indah, mencipta persekitaran yang istimewa, dan mengambil semua cinta dan sokongan yang anda miliki,” mencadangkan Milrad. “Mintalah semua orang untuk membawa tawaran sokongan kepada anda – surat, puisi, lagu, video – supaya anda boleh terus membantu untuk mengekalkan anda semasa masa yang sukar.”

BERKAITAN: 50 Perkara Yang Dilakukan Selepas Berputus Daripada Tidak Sedih

alur back

Direka oleh Megan Tatem
Jurnal Perasaan Anda

Dengan begitu banyak emosi campuran yang memantul di sekitar kepala anda, dapatkan jurnal untuk menulis cara anda melalui mereka. Ini latihan untuk melepaskan kesedihan dan kemarahan anda di dalam ruang yang selamat, menggunakan hati anda sebagai panduan. Jurulatih hidup Susyn Reeve, pengarang Kehidupan Diilhamkan: Melepaskan Kapasiti Pikiran Anda untuk Kegembiraan mengesyorkan gesaan berikut untuk membuat anda bermula: Apa yang saya percaya tentang diri saya kerana perceraian itu? Apa yang saya mahu katakan kepada bekas saya? Siapa saya jika saya tidak lagi berkahwin? Apa yang saya pelajari dalam hubungan ini? Adakah saya akan suka lagi? Terangkan visi anda tentang bab seterusnya dalam hidup anda.

alur back divorce

Direka oleh Megan Tatem
Cry It Out

Rasa jelek akan berlaku. Jangan cuba melawannya – menindas emosi anda tidak berguna kerana mereka akan menghidupkan semula seperti zit anda terus memilih. Jadi, cari kawan yang akan membawa tisu dan bahu supaya anda tidak perlu menangis sendiri. “Apabila kita menangis, tubuh melepaskan endorphin untuk membantu proses penyembuhan,” kata Robin H-C, pelakon dan pengarang Kehidupan Dalam Session. “Apabila kita menangis dengan seseorang, perasaan menyesal dan sakit hati yang mendalam dirasakan dan dipegang oleh yang lain, memancarkan beban dan memindahkan sesuatu yang sedikit sekali.”

alur back divorce

Direka oleh Megan Tatem
Dapatkan Off the Couch dan Isikan Jadual Anda

Sekiranya terdapat satu mantra, anda mesti mematuhi, ini adalah: Turun dari sofa! Menyembunyikan di rumah dengan tirai yang ditarik ketika anda mengamati media sosial bekas suami anda untuk memastikan dia sengsara tidak akan membuat keadaan lebih baik. “Jadikan misi anda untuk menyusun semula perpisahan ini sebagai peluang pertumbuhan peribadi,” kata H-C. “Menjadi penyelaras acara sendiri, membuat sambungan baru dan terus terbuka kepada kemungkinan memperluas cakrawala anda. Alternatif adalah untuk menderita – tetapi mengakui penderitaan adalah pilihan, seperti tindakan.” Oleh itu, isikan jadual anda. Sentiasa mahu menulis novel itu, menyertai kumpulan, atau mendapatkan pensijilan skuba itu? Sekarang adalah masa untuk melakukan sesuatu yang membuat anda teruja untuk keluar dari katil dan keluar dari rumah.

BERKAITAN: 23 Perkara Menakjubkan Yang Berlaku Selepas Perceraian

alur back divorce

Direka oleh Megan Tatem
Balik rumah

Ingat, anda adalah seorang yang seluruhnya dan mempunyai kehidupan sebelum anda berkahwin. Pergi melawat diri bekas anda – ia akan menjadi peringatan penting bahawa anda baik-baik sebelum pasangan anda dan anda akan baik-baik saja tanpa dia sekarang. “Berhubungan dengan diri anda yang penting dan bersahaja-yang pada asalnya berkata ‘ya’ kepada perkahwinan,” mengusulkan Lewis. “Berhubungan dengan orang-orang dari masa lalu. Lihat kawan-kawan lama Ambil perjalanan jalan ke kampung halaman anda Berjalan di sekitar sekolah lama anda Mainkan lagu-lagu yang membuat anda merasa paling hidup.” Dan jika anda secara fizikal tidak dapat mengembara kembali ke tapak lama anda, jangan risau – gunakan Google Earth untuk lawatan maya ke jalan-jalan dan tempat yang penting atau gembira kepada anda.

alur back divorce

Direka oleh Megan Tatem
Lakukan Baik dan Lihat Baik

Perceraian boleh mendatangkan kepahitan dan negatif – kombo berbahaya dan merosakkan. Terserah anda untuk memerangi perasaan-perasaan tersebut dan secara sedar mencari yang baik dalam hidup anda. “Perhatikan 3 perkara baik di sekeliling anda setiap hari. Disiplin ini akan memupuk keyakinan yang akan membawa anda tenaga, menjadikan anda lebih berharap,” kata Lewis. Tidak dapat memikirkan tiga perkara? Frasa positif Google seperti “harapan baru” atau “mengatasi kemungkinan” untuk membunuh cerita yang mengilhami. Atau, anda boleh membayar fikiran positif anda ke hadapan dengan mencari peluang sukarelawan atau berada di sana untuk rakan yang perlu bercakap – tanpa penghakiman. “Memberi empati kepada orang lain akan membantu anda memupuk belas kasihan untuk diri sendiri.”

Groove Back Divorce

Direka oleh Megan Tatem
Jadilah Mementingkan diri sendiri

Anda baru saja menjadi sesuatu yang serius, jadi “ini bukan masa untuk membuat tuntutan yang tidak wajar kepada diri sendiri,” kata Lewis. “Jangan ragu dengan kewajiban jettison, komitmen atau sesiapa yang menguras tenaga anda.” Ambil saham yang menjadikan anda lebih kuat – orang yang membina anda dan telah membantu atau memberi inspirasi kepada anda melalui masa yang cuba ini. “Tuliskan nota cepat dengan berterima kasih kepada mereka atas apa yang mereka lakukan untuk anda – atau hubungi mereka. Anda akan membuat hari mereka, dan anda akan mengingatkan diri anda tentang sumber-sumber di sekeliling anda.”

BERKAITAN: 20 Orang Yang Memutuskan Perkara Perceraian

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 7