8 Bahasa Bergerak yang Menunjukkan Dia Anda Penjagaan

 

Getty
Kaedah komunikasi yang paling baik sering kali bukan nonbalbal – tindakan senyap anda boleh memberi impak yang besar terhadap nuansa hubungan anda. Kami bertanya kepada pakar bagaimana anda dapat menunjukkan madu anda betapa anda suka kepadanya, tanpa membuat percikan.

 

gambar

 

Getty
Cermin gerak isyaratnya 

Apabila pasangan anda merasa tidak selamat, dia mungkin memaparkan bahasa tubuh pertahanan seperti lengan atau kaki yang dipintal. “Cermin dia untuk memberitahu dia bahawa anda tahu bagaimana perasaannya,” kata Linda Talley, Ph.D., pengarang Oh Dear, Slip saya Menunjukkan! Kesalahan Wanita Buat Itu Mengabaikan Dari Panggilan Jualan. “Pencerminan tidak melakukan gerak isyarat untuk melakukan apa yang dilakukannya. Bertindak sama dengannya dan kemudian mula mengubah kedudukan badan anda dari defensif kepada positif. Buka gerak isyarat anda dan lihat jika dia mengikuti petunjuk anda. ”

 

gambar

 

Getty
Buat mata kepadanya 

Satu kilauan tulus putih mutiara anda akan menimbulkan tindak balas positif, terutama jika dia merasa terabaikan. “Beri dia senyuman yang tulen, melibatkan otot yang mengawal kelopak mata anda dan sudut mulut anda, yang menghantar mesej pengesahan,” ?? kata Talley. “Buat kenalan mata selama lapan saat atau lebih, yang menghantar mesej keintiman.”

 

gambar

 

Getty
Bawa dia 

Mengambil bulu dari bahunya, atau bahkan berpura-pura, akan secara sedar menguatkan kepercayaannya kepada anda. “Apabila anda mencuba seseorang, tahap daya tarikan naik, dan tahap persahabatan juga meningkat,” kata Janine Driver, pengarang Anda tidak boleh berbohong kepada saya. “Ambil sekeping kain dari jasnya pada waktu pagi, atau berpura-pura memasaknya. Dia secara mental tahu dia mempunyai seseorang di rumah yang akan menjaga dia.”

 

gambar

 

Getty
Lihatlah dia 

Jika anda melihat bahawa suami anda mengalami hari yang sukar, Pemandu mengesyorkan teknik yang dipanggil “memanfaatkan badan,” ?? yang melibatkan sengaja menetapkan paras mata anda di bawah orang yang anda bercakap. “Buat masa ini, orang yang mempunyai tahap mata lebih tinggi mempunyai kuasa,” katanya. “Ia memberinya perasaan, ‘sekurang-kurangnya ada yang menatap saya hari ini.'”

 

gambar

 

Getty
Berikan dia ruang 

Seorang lelaki sesekali memerlukan masa bersendiriannya, terutama jika dia muram atau tertekan – walaupun perasaan itu tidak berkaitan dengan apa pun yang telah anda lakukan. “Kurangkan percakapan lisan anda dan biarkan kelakuan anda berbual untuk anda,” nasihat Talley. “Jangan ambil benda secara peribadi jika dia pergi ke gua lelaki itu. Kadang-kadang mesej terbaik yang anda boleh hantar kepadanya adalah tidak apa-apa – buat seketika. Sediakan sesuatu yang menyeronokkan dan menarik untuk dilakukan apabila dia bersedia keluar.” Pengembaraan rock climbing mungkin hanya mencerahkan keadaannya.

 

gambar

 

Getty
Dengar pada sudut 

“Apabila anda mendengar dia, kecondongkan kepala anda sedikit ke satu sisi dan mengangguk,” kata pemandu. “Kajian telah menunjukkan bahawa jika anda menyengetkan kepala anda ke kanan, orang melihat anda sebagai lebih menarik. Apabila anda menyengetkan kepala anda ke kiri, anda dilihat lebih pintar.” Teknik ini bukan sahaja menunjukkan kepada suami anda bahawa anda sedang mendengar, tetapi ia juga menguatkan hubungan bawah sedar anda dengan meningkatkan persatuan positifnya semasa perbualan.

 

gambar

 

Getty
Buka lebar 

Apabila dia gembira atau meraikan, anda akan ingin menunjukkan kepadanya bahawa anda berkongsi kegembiraannya. “Pastikan gerak isyarat anda terbuka dan luas,” ?? kata Talley. “Mengawal tingkah laku nonverbal anda menghantarnya mesej yang anda tidak gembira baginya. Pastikan pergerakan lengan anda terletak dari pinggang anda ke garis dagu anda, dan matanya memusatkan perhatian pada wajah anda, bahagian tubuh yang paling ekspresif.” ? Sebagai contoh, cuba merapatkan tangan atau tangannya.

 

gambar

 

Getty
Ambil kenaikan 

Rasa ketegangan di udara? “Dapatkan dia dan bergerak, sama ada ia berjalan-jalan di jalan, tarikh restoran, atau semudah berpindah dari satu bilik ke bilik lain,” kata Pemandu. “Tindakan menggerakkan badan kita membebaskan otak kita daripada tekanan dan membolehkan minda kita menjadi lebih terbuka.” Ini cara yang berkesan untuk menghilangkan ketegangan selepas hujah, walaupun lelaki anda tidak menyedari bahawa anda berinteraksi dengan alam bawah sedar.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1