Persahabatan Guy anda Dijelaskan (Bahkan yang pelik)

Ia berlaku kepada yang terbaik, dan yang paling popular, dari kita (bukan bahawa saya sama ada): Setelah berkahwin dan menetap, kita bangun suatu pagi dan mendapati bahawa hutan kita yang dahsyat dari teman lelaki telah dikurangkan dan dibakar , dan semua yang tersisa adalah beberapa oak grizzled dan beberapa anak pokok yang terancam. Saya telah minum dengan satu anak pokok yang bernama Rob baru-baru ini, dan dia berkata demikian: “Saya 32. Saya mempunyai seorang isteri dan tiga orang anak, dan saya mempunyai dua sahabat yang saya lihat dengan keteraturan. mereka adalah adik saya, dan yang lain saya kenal sejak saya berusia 5 tahun, jadi satu-satunya sebab saya masih melihatnya adalah kerana saya cukup terjebak dengan mereka. ” Rob dan saya mempunyai masa yang hebat, tetapi saya telah melayannya sejak dia? Tidak.

Satu sebab untuk slippage rakan lelaki adalah mudah: Guys hanya tidak baik untuk tetap berhubungan seperti wanita. Isteri saya, Karel, mempunyai kawan yang hanya melihat setiap tiga tahun, kerana geografi, tetapi dia sentiasa berhubung dengan mereka. Dalam kes saya, jika kita sudah dekat dan kamu meninggalkan Philadelphia, kamu sudah hampir mati kepada saya. Anda tahu bagaimana perasaan saya mengenai telefon; jika anda benar-benar mahu terus berhubung, anda tidak akan bergerak lebih jauh daripada Camden.

Isu lain adalah bahawa lelaki dalam fasa kehidupan yang berbeza tidak dapat mengaitkan satu sama lain. Seketika awak adalah Bluto dari Rumah Haiwan, seterusnya anda Encik Belding dari Diselamatkan oleh Bell dan anda tidak boleh bertolak ansur dengan kumpulan lama anda Blutos. Sebagai Mike, seorang bapa yang berkahwin dengan empat, memberitahu saya, “Saya masih mendapat panggilan setiap saat dan kemudian dari kawan lama yang berfikir saya akan keluar pada tengah malam dan pergi menandai [menulis grafiti] Saya suka , ‘Adakah awak bercanda?“Secara peribadi, saya tidak mempunyai masa atau kesabaran yang pernah saya lakukan untuk kawalan dorongan miskin dan kekasaran umum lelaki yang saya gunakan untuk menghabiskan banyak masa. Saya sangat menyedari masalah remaja saya yang tersisa (keramaian, kelesuan, diri sabotaj, dan ketidakupayaan umum untuk bekerja dengan orang lain), tetapi sekarang saya mempunyai keluarga untuk berfikir, saya tidak boleh bimbang tentang orang lain.

Juga, saya kini bergantung kepada isteri dan kakak saya untuk mengangkat berat badan emosi. Wanita adalah lebih baik pada perkara itu daripada lelaki. Mereka sampai ke tengah-tengah perkara ini dalam satu perempat waktu, tanpa sebarang keseronokan, belching atau lain-lain emosi. Yang tidak mengatakan bahawa saya kurang berkenalan dengan Y-kromosom; ia hanya landskap yang berbeza. Sebaik sahaja anda tidak lagi mahu atau memerlukan satu pek ke pesta setiap malam, ada yang tersisa:

1. Latihan. Hampir semua orang mempunyai yang satu ini – seorang kawan terbaik dan paling tua, oak berseri yang saya sebutkan tadi. Mine dinamakan Caleb, dan saya kenal dia sejak kami berusia 12 tahun. Dia bersama kami ketika Karel bekerja dengan anak kami, Nuh, dan dia digantung di rumah sakit sepanjang 56 jam mengerikan. Saya boleh bercakap dengannya mengenai apa saja, pada bila-bila masa. Tetapi dia baru-baru ini berpindah ke Holland, jadi saya tidak. (Walaupun dia adalah satu-satunya orang di dunia yang saya akan Skype dengan.)

2. Rakan-rakan Facebook sekolah lama. Ini adalah orang-orang yang dahulu anda dekat tetapi tidak lagi. Bersatu kembali dengan Facebook, anda kadang-kadang memancing sepakbola atau Libya, tetapi itu agak canggung karena dalam kehidupan masa lalu, anda telah melihat satu sama lain membuang dan menangis.

3. Rakan Facebook 2.0. Ini adalah kenalan biasa, tetapi terima kasih kepada keajaiban Facebook, anda telah mendapati betapa pintarnya mereka. Mereka tidak membawa sejarah atau bagasi, jadi anda boleh membayangkan pergi keluar untuk bir dan bersenang-senang. Tetapi anda tidak mempunyai apa-apa sejarah jadi ia adalah sesuatu yang aneh untuk bertanya.

4. Rakan mertua, a.k.a. suami kawan-kawan isteri anda. Dinamik ini hampir selalu cukup dipaksa. Isteri-isteri kami mungkin menyambung kecintaan mereka kepada Etsy atau peralatan besar, tetapi saya hanya boleh berpura-pura berkepentingan dalam golf untuk sekian lama, dan lelaki yang bersebelahan dengan saya dalam sweater sweater meminum Rumple Minze merasakan cara yang sama tentang sejarah lisan gangster saya dan Komik Marvel.

5. Rakan ayah. Saya suka lelaki ini. Saya jumpa mereka melalui anak-anak saya. Mereka adalah kumpulan penyelenggaraan rendah dan pelbagai: polis, pendeta, pelatih peribadi, guru. Mereka tidak mahu memeluk dan bercakap tentang perasaan; mereka hanya mahu malam dari isteri dan anak-anak seperti yang teruk seperti yang saya lakukan. Satu kelemahan: Walaupun kami mahu malam jauh dari anak-anak, perbualan kami cenderung hanyut seperti itu, yang tiba-tiba membuat kami merasa seperti kawan-kawan ibu, dan itu menyeramkan.

6. Rakan tinggal di rumah. Ini adalah kawan kecil yang istimewa, kawan saya yang terikat dengannya kerana kerjaya menulis saya membolehkan saya menjadi pengasuh utama dua gremlin kecil kami. Sayangnya, saya telah bertemu lebih banyak dalam dua tahun yang lalu, tetapi kerugian ekonomi adalah keuntungan saya: Rakan-rakan di rumah-rumah-ayah hebat! Mereka tidak memberi f —. Subseksyen ini mempunyai banyak kekecewaan dan tenaga terpendam. Kali terakhir kami keluar, kami berakhir di sebuah perkelahian BBQ di tengah-tengah badai salji. Menjelang jam 2 pagi, kami berminat dengan umpan, umpan anggur buatan sendiri dari jag susu plastik, dan snowboarding pada papan salji yang sebenarnya di jalan-jalan di kejiranan Philadelphia saya. Rakan-rakan keluarga yang tinggal di rumah membuatnya agak terlalu nyata bagi saya untuk berkumpul dengan mereka selalunya, itulah sebabnya terdapat salji di atas tanah yang kali terakhir saya lakukan.

Ini dudes yang disebutkan di atas mungkin bukan sekumpulan cantik, tetapi mereka melayani tujuan mereka. Sekarang jika anda akan memberi alasan kepada saya, saya perlu membuat komen snide tentang Qaddafi kepada rakan Facebook yang saya lihat menangis dan melemparkan pada masa yang sama. Ya, kita sudah dekat.

Wartawan buku merah Aaron Traister tinggal di Philadelphia bersama isterinya dan dua orang anak. Baca blognya di redbookmag.com/aaron.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 56