Jill Duggar tiba-tiba menghadapi banyak panas untuk keganasan kebidanan yang berlaku dua tahun lalu.

Tiffany Nance, yang dilahirkan oleh bidan Vanessa Giron dan Jill (pelatih Giron pada masa itu), baru-baru ini mendakwa bahawa dia tidak menganggap Duggar layak sebagai bidan. Kenapa?

Orang Arkansas menyatakan bahawa ketika dia melahirkan anak perempuannya, Jozzie, dua tahun yang lalu, ia adalah kelalaian Giron (dia enggan menelepon 911 walaupun Nance didakwa mengemis) yang mengatakan ibu itu mengakibatkan anaknya dilahirkan dengan cerebral palsy.

Kedua-dua Duggar dan Giron mengadakan lesen profesional bidan profesional (CPM) di Arkansas, yang kadang-kadang boleh dikelirukan dengan bidan kejururawatan yang disahkan (CNM). Yang kedua menuntut pendidikan yang ketat, sementara yang pertama datang dengan syarat-syarat yang tidak selesa.

Walaupun tentunya Jill tidak bersalah atas syarat Jozzie, jika dia berlatih untuk lesennya CNM, dia akan sekurang-kurangnya dikenali lebih baik dan memanggil 911 untuk meletakkan Nance dengan mudah.

Hari ini, wanita tidak disenaraikan sebagai bidan berlesen dengan keadaan Arkansas (Giron dibatalkan selepas keadaannya cuai pada kelahiran Jozzie).

Dan sementara Duggar telah keluar dari permainan bidan sepenuhnya ketika dia cenderung kepada anak-anaknya di rumah, Giron nampaknya kembali di biz di Oklahoma.

[H href = ‘http: //www.sheknows.com/parenting/articles/1119601/jill-duggar-midwife’ target = ‘_ blank “> She Knows’]