Anda Tidak Akan Percaya Siapa Ini Dapper Fellow Ternyata Menjadi

Internet mempunyai cara untuk mengabadikan semula foto-foto lama secara spontan (itulah sebabnya saya bersyukur saya pergi ke telefon pra-kamera kolej). Permata ini yang menampilkan wajah yang biasa dari hari-hari Angkatan Udara, yang dibawa kepada anda oleh keajaiban reddit (dan editor retak di Dunia Wanita), mungkin hanya gambar mundur yang paling megah untuk mengedarkan web.

gambar
Imgur

Bolehkah anda mengenali lelaki muda yang mengayuh ini? Kami akan memberi anda petunjuk: Apabila dia meninggalkan perkhidmatan selepas 20 tahun, dia menumbuhkan rambutnya (meremehkan besar). Dan anda mungkin telah lenyap tidur dengan suara yang menenangkannya ketika dia membuat banyak pohon bahagia yang kelihatan di atas 30,000 kanvas.

Ya, itulah Bob Ross.

gambar

Sebelum menjadi harta kebangsaan, Ross mendaftarkan diri di Tentera Udara di Alaska pada tahun 1960-an. Di sana dia mendapati “kegembiraan lukisan” nya, tetapi dia tidak begitu berminat dengan kerja lain. “Kerja ini memerlukan anda menjadi seorang yang bermakna, sukar, dan saya bosan dengannya,” katanya. Selepas melakukan waktunya, dia mengembangkan tanda tangannya dan membelanjakan 11 tahun mengajar penonton PBS bagaimana untuk melukis (yang dia tidak mendapat sepeser pun daripada, dengan cara itu).

Lihat siaran ini di Instagram

OCT. 29, 1942 – JULAI 4, 1995 …… 20 tahun yang lalu hari ini, artis / instruktur Bob Ross meninggal dunia pada usia 52 tahun. Saya memberi penghormatan kepadanya di sini kerana tanpa dia dan rancangan PBS, “The Joy of Painting , “Saya tidak pasti jika saya akan mengambil lukisan sama sekali! Saya sentiasa bertambah artistik, tetapi saya tidak pernah menganggap lukisan sehingga menonton beberapa episod Bob Ross di TV. Dia menjadikannya kelihatan begitu mudah. Jadi, pada tahun 1993, saya pergi ke Lobi Hobi tempatan dan membelanjakan lebih daripada $ 100 untuk bekalan lukisan Bob Ross, salah satu buku, meja meja, dan lain-lain, dan itu memulakan perjalanan panjang saya sebagai artis kelaparan, ha. Saya menjual kebanyakan lukisan saya pada masa itu kepada rakan sekerja dan mempunyai pendapatan sampingan sebagai tambahan kepada kerja sepenuh masa. Dalam masa beberapa tahun, saya mula mengecat mata pelajaran dan gaya lain dan meninggalkan kaedah Bob Ross. Tetapi saya pasti berhutang permulaan saya kepada Encik Ross. Ia benar-benar memalukan bagaimana beberapa orang yang paling baik di planet ini seolah-olah meninggalkannya terlalu lama … R.I.P. Encik Ross. “Afro” Bob telah menjadi ikon, dan sedikit sasaran untuk menjinakkan, tetapi sebabnya rambutnya permed pada mulanya adalah untuk menjimatkan wang pada potongan rambut. Melihatnya “terperangkap” dan dia menyimpannya walaupun dia tidak menyukainya. Dalam kolaj foto saya terdapat gambar seorang Bob yang lebih muda dengan gaya rambut yang lebih semula jadi. —- Ross berkhidmat di Tentera Udara A.S. selama 20 tahun. #bobross #bobrossstyle #joyofpainting #thejoyofpainting #painting #OilPainting #usairforce #military # 20yearsago # 20yearsagotoday # july4th # 1995 #pbs #Television #steveross #wetonwet #afro #instructor #rip #restinpeace #ross #tribute #happylittletrees #happyaccident #happyaccidents #artofinstagram #artofig #onlythegooddieyoung #veteran #niceguy

Satu jawatan yang dikongsi oleh AmericanDreamy (artis) (@americandreamy) pada

Walaupun dia bosan dengan kekakuan ikoninya (seperti ramai di antara kita, dia mendapat permasalah yang kemudiannya menyesal), Bob begitu komited kepada jenamanya walaupun walaupun dia kehilangan kunci semasa rawatan kanser, dia memakai rambut palsu yang sempurna keriting.

gambar

Pada tahun 1995, Ross meninggal dunia dari limfoma pada usia 52 tahun, tetapi warisannya hidup di atas mantel kami dan di YouTube di mana anda boleh menyalurkan pelajarannya. Dan tidurlah sedikit. Bob tidak keberatan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 20