Ibu Mempertahankan Anak Selepas Meme Kejam Foto-Nya Pergi Viral

Apabila meme yang dahsyat dibuat, menyuarakan penampilan Jameson Meyer yang berusia empat tahun, ibunya, AliceAnn, jelas tidak mengambilnya ringan.

Beberapa nyawa yang mengerikan yang mengerikan (memaafkan bahasa kita) benar-benar meluangkan masa untuk mengetuk gambar Jameson, yang mempunyai sindrom craniofacial, dan mengubahnya menjadi imej yang membandingkannya dengan pukulan.

“Apa yang mendorong seseorang untuk melakukan apa-apa perkara yang saya tidak akan faham,” tulis Meyer dalam blognya mengenai foto yang dicuri dari laman webnya dan akhirnya pergi virus.

Setelah membuat petisyen Instagram, Twitter, dan Facebook, dia dapat mendapatkan meme asal dalam masa 24 jam, tetapi masih menanam di seluruh saluran.

Dalam usaha untuk menjadikan situasi yang mengganggu menjadi sesuatu yang produktif, Meyer menggunakan peluang untuk menyebarkan kesedaran tentang penyakit anaknya, dengan harapan ia dapat mencegah pembuli masa depan.

“Wajahnya ada di mana-mana dan saya fikir ia adalah masa yang baik untuk mengatakan ‘Ini adalah anak saya dan ini siapa dia dan ini adalah apa yang dia ada,’ kata Meyer kepada ABC News.” Saya tidak boleh menghentikan orang daripada melakukan perkara-perkara yang mengerikan , tetapi jika wajahnya ada di luar sana, saya juga boleh melakukannya untuk kebaikan dan bukannya buruk. “

Dia menulis jawatan untuk laman webnya, dengan tepat bertajuk: “Ini Anakku Jameson, Dan Tidak, Anda Tidak Boleh Menggunakan Foto-Nya.” Di dalamnya dia berkongsi, “Saya boleh duduk diam dan memberitahu diri saya bahawa ada orang yang kejam di luar sana dan itulah dunia yang kita tinggalkan Tetapi kamu mencuri foto anak lelaki saya yang berumur 4 tahun. Katakanlah apa yang kamu inginkan dengan kuat, kepada kawan anda, dalam kotak komen, tetapi jangan ambil gambar saya untuk merendahkan anak saya. “

Dia terus berkata, “Saya menolak untuk tidak bertarung. Tidak masuk akal bagi saya bahawa ia akan menjadi OK untuk mensasarkan kanak-kanak untuk merendahkan dan memalukan mereka.”

Meyer juga berkongsi harapannya untuk ibu bapa yang lain.

“Sebagai ibu seorang kanak-kanak yang kelihatan berbeza, ini adalah pengakuan saya kepada anda,” tulisnya. “Jika anda adalah ibu bapa yang anaknya mengatakan anak yang lain kelihatan lucu atau menakutkan, jangan hanya mengatakan, ‘Itu bukan perkara yang baik untuk mengatakan.’ Walaupun anda betul, ia tidak baik, hanya mengatakan bahawa dan berjalan pergi masih mengasingkan anak saya. Pada masa yang berikutnya ikuti kenyataan itu dan beritahu anak anda, ‘Saya pasti dia seorang lelaki yang sangat baik, mari berjumpa dengannya.’ Tolong, tunjukkan diri anda dan tanyakan nama anak saya, saya memberi jaminan kepada anda, kami tidak menggigit, anak saya sama seperti anda, dia boleh menjadi manis, mencintai, melemparkan tantrum, dan menjadi segelintir. saya sama seperti anda, saya seorang ibu yang belajar cara saya melalui ini. “

“Saya berjanji kepada anda, dia tidak menakutkan, dia hanya seorang budak lelaki.”

“Sakit saya kerana seseorang itu mencipta meme ini, saya tidak cukup yakin untuk tidak ada orang di luar sana yang akan mengejek dan membuli anak saya,” katanya. “Tetapi, saya akan sentiasa melakukan apa yang saya boleh untuk menggalakkan orang ramai untuk membuka minda, hati, dan kehidupan kepada Jameson dan kiddos seperti dia.”

[H / T Huffington Post

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 28