Selepas Safyre Terry, seorang anak yatim berusia lapan tahun kehilangan bapanya dan adik-beradiknya dalam serangan membakar yang meninggalkannya dengan luka terbakar, dia mempunyai satu permintaan Krismas: untuk menerima kad ucapan yang cukup untuk mengisi sebuah kad kad kecil. Dan katakan saja, jangkaannya lebih banyak dipenuhi.

Sejak kisah gadis kecil yang berdaya tahan itu keluar awal bulan ini, dia menerima berjuta-juta kad, termasuk satu daripada Obamas. Ribuan hadiah juga dituangkan, seperti perjalanan ke dunia Disney, dan, mungkin yang paling istimewa dari semua, Safyre yang kehilangan lengan dan kaki dalam api yang membawa keluarganya pergi, mendapat 3-D baru dicetak tangan prostetik dibuat untuknya oleh pelajar di Universiti di Albany.

Selama dua minggu yang lalu, lebih dari dua belas sukarelawan telah membantu memunggah kad dan pernak-pernik di atas nama Safyre.

gambar

Mengatasi rasa terima kasih, Safyre, dan ibu saudaranya, Liz Dolder, saudara lelakinya yang meninggal Safyre dari api, merencanakan untuk mengedarkan bungkusan di tempat penampungan dan pusat tempat tinggal bagi korban penyalahgunaan rumah tangga di daerah Albany, New York.

“Kami mahu anak-anak lain merasakan kegembiraan yang dirasakan oleh Safyre,” kata Liz kepada [http://www.blog.com/indonesia/news/article-3372898/Young-fire-survivor-share-Christmas- cheer-shelters.html ‘link_updater_label =’ external ‘target =’ _ blank ‘] Mail Daily

gambar

Liz menambah bahawa anak saudaranya adalah “seorang sharer yang sangat besar. Dia hanya sangat baik dan murah hati dan manis. “Sama seperti orang yang tidak terhitung jumlahnya dari seluruh dunia yang telah membantu menjadikan Krismas kanak-kanak yang berani ini begitu mengesankan.