Perbincangan Kelab Buku Jane Austen

Buku Jane Austens adalah ulasan sosial yang sangat terperinci. Apa pendapat kamu The Jane Austen Book Club berkata tentang masyarakat hari ini?

ROBIN SWICORD (penulis / pengarah): Filem ini adalah potret bagaimana kita hidup (sekurang-kurangnya di Amerika Utara) sekarang lebih berkaitan dengan satu sama lain dengan teknologi berbanding sebelum ini, namun entah bagaimana lebih terisolasi dengan kadar yang sibuk dalam kehidupan kita. Watak-watak Jane Austens seolah-olah mempunyai banyak masa untuk berjalan-jalan dan duduk bersama-sama dalam perbualan, tetapi hari ini ia mengambil usaha yang gigih untuk mewujudkan detik-detik perhubungan santai dan bersemuka. Apabila Bernadette mencadangkan mengambil kelas bersama atau memulakan sebuah kelab buku, Sylvia berasa terkejut. Saya tidak fikir saya boleh menyesuaikan satu perkara lagi ke hari saya, kata Sylvia, kemudian cepat berubah, sekiranya dia kelihatan mementingkan diri sendiri, Tidak, tidak, betul anda, kita harus berusaha. Kemudian hampir seketika dia memberikan alasan untuk mengelakkan usaha, Tetapi Jocelyn hidup begitu jauh. Pertukaran itu merasakan seperti hidup saya!

KATHY BAKER (memainkan Bernadette): Mesej The Jane Austen Book Club dan buku Jane Austen adalah mengenai komunikasi dan perhubungan. Kadang-kadang Austen bercakap tentang betapa susahnya untuk berhubung dengan orang lain, dan kadang-kadang dia menggambarkan bagaimana sambungan manusia yang indah dan gembira dapat. Pencarian carian ini adalah sejagat dan tepat pada masanya untuk tahun 2007 dan untuk era Jane Austen juga. Kita semua mencari pasangan dan untuk orang lain yang “suka berfikir”, sama ada pencinta haiwan, pencinta buku, pencinta seni, pencinta sains fiksyen, atau pencinta seks romantis dan seksual. Ia hanya sifat manusia!

MAGGIE GRACE (memainkan Allegra): Saya fikir ia perlahan-lahan menunjukkan bahawa ramai di antara kita telah kehilangan rasa ke mana kita pergi dan mengapa. Watak-watak yang kita dapati pada mulanya tentu memerlukan rasa keterkaitan dan masyarakat. Saya fikir itu adalah satu sebab (kebanyakan sebab-sebab tertentu, sudah tentu!) Bahawa ramai di antara kita begitu mengasihi dunia kecil Austen ini dalam setiap buku beliau. Watak-watak masih relevan sepenuhnya kepada masyarakat kontemporari, tetapi dunia lebih kecil dan lebih mudah diurus. Apabila anda hanya tahu orang-orang yang menampung kampung anda dan mungkin beberapa orang, oh, saya tidak tahu, mengepung tentera muda yang ditempatkan di Brighton ?, maka nilai yang diletakkan pada interaksi itu dan benar-benar mengetahui orang-orang ini adalah luar biasa. Dan anda bergantung pada orang-orang di komuniti anda, bukan Amazon.com atau yang menjengkelkan suara komputer souls yang menjawab panggilan anda sekarang bila-bila masa anda memerlukan apa-apa! Jangan kita semua kadang-kadang merasa meletupkan telefon keluar tetingkap terdekat dan menjerit, Tetapi saya hanya mahu bercakap dengan PERSON! PLEEEEEEEASE!

AMY BRENNEMAN (memainkan Sylvia): Bahawa masyarakat kita adalah seperti yang spesifik dan terperinci seperti Jane Austens. Di mana dia mempunyai nota pesanan, kita mempunyai teks dan beri hitam, tetapi hasil bersihnya adalah sama: manusia berusaha untuk sambung antara satu sama lain dan dengan keinginan hati mereka di tengah-tengah dunia kompleks dan mengelirukan.

Watak Jane Austen yang anda rasa setiap watak anda mewakili?

ROBIN SWICORD (penulis / pengarah): Jocelyn adalah Emma Woodhouse, seorang pemain yang tidak bercadang untuk berkahwin. Allegra adalah Marianne dalam Sense & Sensibilitas, tidak sabar dan impulsif, sentiasa mengambil risiko – bukan hanya dengan tubuhnya tetapi dengan hatinya. Sylvia adalah Fanny Price of Mansfield Park, yang perlindungannya adalah rumahnya, dan yang menghargai keluarga di atas hampir segala-galanya. Nilai peribadi beliau dalam menghadapi kekecewaan memberi kekuatan yang tidak dijangka kepadanya. Prudie ialah Anne Elliot dalam Percussion. Apa yang dirasai oleh Prudie untuk suaminya telah memburuk (dalam kes Annes, dia telah menolak tunangnya), dan dalam filem itu dia menyedari bahawa dia mahu menawan semula apa yang telah hilang. Sudah tentu, perkara yang sama juga berlaku untuk Sylvia! Bernadette mengingatkan saya sedikit Puan Gardiner di Pride & Prejudice Dia mempunyai kebijaksanaan yang tidak menonjol; tetapi dia juga memberikan ulasan sardonik yang tenang yang memberikan suara Jane Austens sendiri semasa kita membaca novel-novel tersebut. Grigg adalah setiap orang bijak yang baik yang telah dipandang ringan atau disalahpahami dalam salah satu novel Jane Austens: Mr Darcy dalam Pride & Prejudice, Kolonel Brandon dalam Sense & Sensibilitas, Encik Knightly dalam Emma, dan Kapten Wentworth dalam Persuasi. In Mansfield Park, ia adalah Fanny Price sendiri yang dipandang remeh!

KATHY BAKER (memainkan Bernadette): Watak saya, Bernadette, mewakili generasi wanita yang melepasi perkahwinan mereka yang pertama dan sedang mencari rakan kongsi untuk menghabiskan masa bersama-sama yang tidak tentang anak-anak atau membuat sarang, tetapi mengenai penghayatan dan merasakan tahun kebijaksanaan dan keghairahan dan penemuan dan kasih sayang dan harapan, yang masih mungkin untuk orang ramai lebih dari 50, percayalah!

MAGGIE GRACE (memainkan Allegra): Ive selalu mengaitkan Allegra dengan Rasa dan perasaans Maryanne. Allegra, seperti Maryanne yang luas, terbuka, bertentangan, impulsif, dan diperintah oleh semangat masa ini. Ada garis JABC tentang Maryanne yang saya suka, dia murah hati dengan dirinya sendiri.

MARIA BELLO (memainkan Jocelyn): Saya bermain Jocelyn dalam filem itu. Shes sentiasa cuba memaksa Grigg dan kawannya yang terbaik Sylvia menjadi satu hubungan, bermain pencipta dan tidak sedar akan perasaan Griggs untuknya, jadi saya fikir dia seorang Emma. Kathy Baker, yang memainkan Bernadette dalam filem itu, walaupun berkata pada satu ketika tentang Jocelyn, seperti Emma.

EMILY BLUNT (memainkan Prudie): Saya rasa Prudie paling mewakili Anne Elliott dalam Persuasion kerana kedua-dua mereka pada dasarnya memerlukan peluang kedua jadi bersifat menyesal. Mereka menolak orang dalam kehidupan mereka yang mereka tidak perlu dan kemudian mempunyai perjalanan emosi dari pengeluaran dan ketakutan dan belajar bagaimana untuk mengasihi lagi dan meyakinkan orang lain untuk mengasihi mereka sebagai balasan.

DANCY HUGH (memainkan Grigg): Grigg adalah jenis anti-Darcy; hes tidak takut kelihatan konyol, tetapi sebagai cerita terus kita menyedari bahawa dia mempunyai beberapa besi kepadanya. En. Darcy, sebaliknya, bermula sebagai Mr Uptight, tetapi melembutkan ketika Elisabeth mengenalinya. Tambahan pula, dia tidak pernah memakai lycra.

AMY BRENNEMAN (memainkan Sylvia): Saya katakan bahawa saya paling mengenali dengan Fanny dalam Mansfield Park dan itu mungkin benar. Seperti Fanny, Sylvia teguh dan benar, dan berhati-hati dengan mudah dan licin. Tetapi sepanjang cerita, dia juga mendapati banyak tentang dirinya sendiri. Dia mendapati bahawa sebagai tambahan kepada sikap tegas, dia juga kuat, dan ada tempat untuk pesona dan pertunangan.

The Jane Austen Book Club

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 85 =