16 Nama Bunga Terbaik untuk Girls Itu Definisi Sweet

terbaik flower names for girls

Getty Images

Bayi ini pasti untuk membesar dengan ibu jari hijau. Bunga ini nama untuk bayi kanak-kanak perempuan dari klasik, nama-nama Victorian tradisional untuk pilihan yang berani, moden yang menonjol seperti mekar hadiah. Teruskan membaca untuk mencari nama bunga yang cantik dan bermakna untuk bayi perempuan anda.

bayi girl flower names

Getty Images
Daisy

Nama comel, feminin ini dikaitkan dengan tidak bersalah dan kesucian. Daisy juga difikirkan untuk melambangkan ibu dan permulaan baru, menjadikannya pilihan nama yang bermakna untuk seorang bayi perempuan.

bayi girl flower names

Getty Images
Posey

Jika anda tidak boleh memilih satu nama bunga istimewa untuk anak anda, maka “Posey” mungkin pilihan yang baik. Ia adalah nama asal Inggeris bermaksud “sekumpulan bunga.”

bayi girl flower names

Getty Images
Rose

Rose adalah nama yang klasik dan indah yang tidak akan pernah keluar dari gaya. Dan bunga itu sendiri penuh dengan makna – bergantung pada warna, mereka dikaitkan dengan cinta, kerendahan hati, persahabatan, rasa terima kasih, pesona, dan semangat.

gambar

Getty Images
Dahlia

Jika anda sudah boleh memberitahu gadis kecil anda akan membesar menjadi oh-so-canggih, pertimbangkan nama Dahlia. Di Victoria England, dahlia menandakan keanggunan dan martabat.

gambar

Getty Images
Marigold

Bayi Marigold akan menjadi orang yang berani dan berbakat. Bunga dianggap “ramuan matahari,” dan mewakili semangat dan kreativiti.

bayi girl flower names

Getty Images
Jessamine

Jessamine adalah pilihan yang baik untuk ibu bapa yang suka bunyi “Jessica” tetapi menginginkan sesuatu yang sedikit kurang biasa. Selain itu, gadis kecil anda akan suka bahawa dia dinamakan sempena bunga cerah, indah yang harum.

bayi girl flower names

Getty Images
Lily

Pilihan yang menarik ini adalah salah satu daripada nama bunga yang paling digemari oleh bunga untuk kanak-kanak perempuan. Lily adalah simbol kesucian dan tidak bersalah, menjadikannya nama yang sempurna untuk bayi baru yang manis.

BERKAITAN: 15 Nama Perempuan Perancis Elegant Sesuai untuk Bayi Anda

bayi girl flower names

Getty Images
Iris

Sekiranya anda ingin meningkatkan pemimpin yang bijak, pertimbangkan nama Iris. Tiga bunga kelopak bunga itu dikatakan melambangkan iman, keberanian dan kebijaksanaan.

gambar

Getty Images
Azalea

Nama ini telah melonjak dalam populariti sejak enam tahun kebelakangan (terima kasih, Iggy Azalea!) Sebagai alternatif yang lebih eksotik terhadap nama berasaskan bunga tradisional. The bunga azalea merah jambu yang terang adalah simbol kewanitaan dan kelembutan.

gambar

Getty Images
Jasmine

Bunga halus dan aromatik ini dikatakan melambangkan cinta dan kecantikan, menjadikannya pilihan nama yang manis untuk bayi perempuan anda.

BERKAITAN: The 15 Best “J” Names for Girls pada tahun 2018

bayi girl flower names

Getty Images
Viola

Nama ini menarik dua tugas: Ia tidak hanya dikaitkan dengan pokok taman berwarna-warni, tetapi dengan alat muzik.

gambar

Getty Images
Poppy

Walaupun kebanyakan nama-nama bunga membangkitkan kelembutan, Poppy adalah nama yang mempunyai beberapa kebodohan. Ia amat sesuai untuk seorang gadis California – poppy adalah bunga negeri California.

gambar

Getty Images
Camellia

Nama unik ini sesuai untuk anak perempuan berharga anda. Dalam bahasa bunga, camellia menandakan kekaguman dan kesempurnaan.

BERKAITAN: 15 Nama Perempuan Sepanyol Yang Sentiasa Menang

gambar

Getty Images
Leilani

Ini melodik, nama Hawai bermaksud “bunga syurga.” Ia boleh juga ditafsirkan bermaksud “anak diraja.”

gambar

Getty Images
Violet

Nama beliau mungkin Violet, tetapi dia tidak mengecut atau malu. The nama dikaitkan dengan tidak bersalah, cinta sejati, dan kelimpahan.

gambar

Getty Images
Magnolia

Untuk belle selatan manis anda – atau kecantikan Utara – tidak ada nama yang lebih baik daripada Magnolia. Dalam pelbagai budaya, ia telah melambangkan maruah, bangsawan, kecantikan, dan kelembutan. Tambahan pula, kami bertaruh bayi Magnolia akan suatu hari nanti menikmati melawat sebuah restoran terkenal yang mengandungi namanya.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2