Saya cuba untuk tidak menghakimi gaya gaya mengasuh yang berbeza dari saya sendiri, saya benar-benar lakukan, tetapi apabila ia datang untuk pukulan, saya hanya flummoxed. Saya dapat bersimpati jika anda diatasi, dalam masa kemarahan, dengan impuls untuk memukul, dan anda menyerah. Saya tahu saya telah ditolak ke had lebih daripada satu kali, dan walaupun saya tidak pernah menyekatnya, saya boleh melihat kehilangan kesabaran anda sepenuhnya sehingga anda melanda sebelum datang ke deria anda. Tetapi kemudian anda menyedari, “Oh, betul, kita tidak memukul orang.” Betul kan? Bukankah itu salah satu perkara pertama yang anda ajarkan kepada anak anda, ketika mereka menjelajah ke dunia? Anda tidak menyakiti perasaan orang, dan anda bertanya sebelum anda mengambil perkara orang lain, dan anda tidak melanda. Tempoh.

Ia pukulan sebagai satu bentuk disiplin yang saya tidak dapat. Perkataan “disiplin” berasal dari Bahasa Perancis Lama dan pada mulanya bermaksud “arahan yang diberikan kepada murid”. Itu masih penerangan yang tepat, sebenarnya: disiplin benar-benar adalah satu bentuk pengajaran. Jadi apa pukulan mengajar anak-anak anda? Kami sepatutnya menjadi model bagi mereka bagaimana untuk bersikap matang dan bertanggungjawab, walaupun kita kecewa atau marah – terutamanya kemudian. Mungkin saya kehilangan titik, tetapi saya ragu anak anda akan bahagia atau produktif dalam kehidupan jika dia membungkuk orang ke atas lututnya setiap kali dia mempunyai hujah dengan mereka. (Bergantung pada profesionnya, tentu saja.) Jika saya adalah kanak-kanak dalam rumah yang dipukul-mainkan, saya hanya akan mula berbohong seperti gila. Fokus saya adalah untuk mendapatkan memukul untuk berhenti – bukan untuk meningkatkan tingkah laku saya.

Yang mengatakan, saya tidak fikir orang yang memukul anak-anak mereka berbuat jahat, dan saya tidak akan menganggap bahawa gaya keibubapaan orang lain adalah salah. Seorang blogger yang saya kagumi, Catherine Connors of Her Bad Mother, mengakui telah memukul salah satu anaknya. Dia tidak semestinya mengkritik: Dia melakukannya sekali, apabila anaknya membahayakan dirinya, dan dia tidak berniat untuk melakukannya lagi. Tetapi ibu bapanya tidak memukul, dan kepadanya, kenangan yang dipukul adalah tidak traumatik:

Ibu bapa saya adalah spanker. Mereka sentiasa menegaskan bahawa mereka membenci melakukannya, bahawa mereka menyakiti mereka lebih daripada yang menyakiti kita, dan saya sentiasa percaya mereka sepenuhnya. Saya masih buat. Saya tidak pernah merasa disalahgunakan atau dirugikan. Saya tidak pernah meragui bahawa mereka mencintai saya. Saya tidak pernah meragui kelembutan mereka. Pukulan adalah satu hukuman yang disampaikan kepada kakak saya dan saya apabila kita melanggar peraturan keluarga tertentu, seperti […] bertindak dengan cara yang mungkin membawa bahaya kepada diri kita sendiri atau kepada satu sama lain. Ia tidak sering terjadi, tetapi apabila ia berlaku, kami tahu dengan baik terlebih dahulu apa yang akan datang. Ia tidak pernah menjadi kejutan, dan ia tidak pernah ditimpa kemarahan.

Catherine jelas tidak terkena emosi dengan dipukul; Saya tahu orang lain yang pendapat saya menghormati siapa yang bersumpah bahawa pukulan itu juga memberi manfaat kepada mereka pada zaman kanak-kanak. Saya menghormati bahawa mereka percaya ini, tetapi saya perlu mengakui, ia mengelirukan saya. Saya telah melihat banyak bukti bahawa anda boleh mempunyai rumah yang penyayang yang termasuk pukulan. Tetapi saya tidak boleh membantu tetapi mengesyaki bahawa rumah tangga ini adalah penyayang dan bahagia walaupun pukulan, bukan kerana itu.