katharine ross mega lashes

Kedutaan / Laurence Turman / Koleksi Kobal / Sumber Seni
Wajah-wajah yang paling terkenal di Hollywood telah menjadikan kita hijau dengan iri hati cermin. Terima kasih kepada arahan langkah demi langkah ini, anda juga boleh kelihatan seperti anda melangkah keluar dari skrin perak.

katharine ross mega lashes

Kedutaan / Laurence Turman / Koleksi Kobal / Sumber Seni
Bulu mata Mega

Dapatkan pinggir penuh, fluttery Katharine Ross:

1. Mula dengan menggulung bulu mata anda, tetapi bukan hanya pada akarnya. Sebaliknya, bekerja dari akar ke kiat, mengikat penggilap beberapa kali di sepanjang bulu mata anda, yang membantu membentuk lekuk yang kelihatan semula jadi.

2. Berus pada dua lapisan mascara yang memanjangkan, padamkannya lebih tebal di sudut luar sebatan anda untuk kesan mata kucing.

3. Keluarkan tongkat dengan tisu, kemudian sisihkannya melalui bulu mata anda sekali lagi untuk memisahkan dan mentakrifkannya.

cindy crawford full brows

Getty Images
Alis penuh

Dapatkan kening kuat Cindy Crawford:

1. Untuk rupa yang paling semula jadi, gunakan pensil alis – bukan serbuk – di tempat yang sesuai dengan rambut. (Satu pengecualian: Jika anda mempunyai alis yang sangat adil, pilih pensil yang salah satu warna lebih gelap.)

2. Anda hanya mahu mengisi kawasan jarang pada kening anda; jika tidak, mereka akan kelihatan menarik. Mulakan dengan melukis pensel sepanjang – tetapi tidak di atas – bahagian atas setiap hamparan dengan menggunakan kilat ringan. Seterusnya, isikan hanya tempat botak, sekali lagi dengan bola pendek – dan kemudian, berhenti.

3. Sapu gelendong spooley melalui alis anda untuk menggabungkan pensil dan buat kemasan lembut dan sempurna.

sophia loren winged liner

Getty Images
Pelapik bersayap

Dapatkan mata kucing Sophia Loren:

1. Cara yang paling mudah untuk mendapatkan pukulan yang rumit dan halus ini adalah dengan pen mata pelapik terasa. (Mereka mempunyai kuasa yang sama seperti formula cecair yang datang dengan berus yang berasingan, tetapi mereka lebih mudah untuk bergerak). Untuk menstabilkan tangan lukisan anda, berehat siku anda pada permukaan, atau tahan dengan tangan anda yang lain.

2. letakkan hujung pen pada lash paling dalam. Pastikan ia betul-betul di bulu mata anda, lukiskannya di sepanjang garis lash anda dalam satu tangkapan berterusan, menjadikan garis itu lebih tebal ke arah hujung.

3. Selipkan garis lurus hanya a smidge melewati sudut luar, yang mencipta kehidupan halus yang menjadikan mata anda kelihatan lebih besar.

christie brinkley rosy cheeks

Getty Images
Pipi rosy

Dapatkan pemulihan Christie Brinkley yang sihat:

1. Sekiranya anda mempunyai kulit yang adil atau sederhana, warna rambut anda yang paling menyanjung adalah warna yang hangat, tidak terlalu terang. Untuk kulit gelap, cuba merah jambu merah. Dan tidak kira apa nada kulit anda, berpegang dengan warna yang tidak berkilau (yang tidak kelihatan semulajadi).

2. Untuk mencari epal di pipi anda, lihat di cermin dan tersenyum; bulat-bulat itu, tempat yang menonjol adalah tempat anda mahu menumpukan warna. Berputar berus berambut sederhana yang sederhana – bukan berus serbuk besar, yang membuatnya sukar untuk mengawal penempatan – dalam warna, kemudian ketik pemegang ke permukaan untuk mengelakkan lebihan.

3. Menggunakan gerakan pekeliling, ringan berputar bulu di sepanjang epal anda, bermula di tengah dan mengadun ke luar. Jika anda memakai krim pelembap, lakukan teknik yang sama, tetapi bukan berus, tahan jari-jari tengah dan tengah anda bersama-sama, kemudian gunakannya untuk menggosok pada warna.

lauren bacall red lips

Warner Bros./Kobal Collection / Sumber Seni
bibir merah

Dapatkan kenyataan Lauren Bacall:

1. Dapatkan gincu merah yang paling menyanjung untuk nada kulit anda: Jika anda bersikap adil dengan warna merah jambu, cari merah berasaskan biru; untuk kulit yang mempunyai warna kuning atau zaitun, pilih merah yang mempunyai sedikit oren; dan jika anda mempunyai kulit yang gelap, lebih banyak berry-red berfungsi dengan baik.

2. Sediakan bibir anda dengan mengusap balm bibir yang jelas, lilin, kemudian berikan beberapa minit untuk diserap. (Ini menghalang mulut yang kering dan kering.)

3. Untuk kelihatan lembut dan digilap, sapu pada warna lurus dari tiub, berikan beberapa minit untuk tenggelam, kemudian catamkan bibir anda dengan tisu untuk mencipta kesan yang lebih ringan, berwarna.

twiggy purple eyeshadow

AP Photo
Eyeshadow ungu

Dapatkan versi tudung violet Twiggy yang moden dan tunduk:

1. Jika ini adalah penyamaran pertama anda menjadi ungu, cuba bayangan ungu sederhana – ia cantik pada semua warna kulit – dan sapukan dengan berus bayang mata kecil yang berbulu.

2. Sapu warna di sepanjang garis lash atas anda, kemudian kacau sehingga lipatan penutup tanpa mencelupkan berus anda di bayang-bayang. Dengan bayangan berwarna, silap mata adalah untuk memastikannya sedikit supaya penutup anda tidak kelihatan berat. (Kecuali jika anda mempunyai kulit yang gelap, dalam hal ini, lakukan teduhan plum yang lebih dalam ke dalam lipatan anda.)

3. Bayang bayangan dengan sendiri boleh menjadikan mata anda kelihatan lebih kecil, jadi tambah beberapa lapisan maskara hitam pada bulu mata anda untuk melihat rupa.

raquel welch smoky eyes

CinemaPhoto / Corbis
Mata asap

Dapatkan mata gergasi Raquel Welch:

1. Mula dengan menyapu bayangan mata kelabu sederhana (untuk oomph tambahan, pilih salah satu dengan berkilau) di seluruh penutup anda, memudar warna ke arah tulang dahi anda.

2. Menggunakan berus eyeliner yang nipis, bekerjakan bayangan kelabu arang yang lebih dalam ke garisan sampah atas dan bawah anda. (Pensil mata hitam berkrim juga berfungsi).

3. Alihkan berus bayang-bayang mata anda ke belakang dan sebagainya seperti pengelap kaca di atas penutup anda untuk mencipta kesan yang baik.

reese witherspoon pink lips

Getty Images
Bibir merah jambu

Dapatkan Reese Withersppon’s rosy kisser:

1. Dikritik oleh gincu fuchsia? Jangan – silap mata adalah untuk memilih sesuatu dalam keluarga magenta, yang menambah kehangatan. Keluarkan merah jambu dengan warna putih atau kapur, yang boleh mengalirkan warna dari wajah anda.

2. Kemasan berkilat Reese berfungsi pada permaidani merah, tetapi dalam kehidupan sebenar, ia berlebihan dengan warna yang begitu kuat. Untuk mencipta kesan yang lebih lembut, lebih romantis, gunakan jari anda untuk meneguk pada gincu.

3. Mulut ini bersemangat dengan pernyataannya sendiri, jadi keseimbangan rupa dengan hanya sedikit solek mata dan mata lembut.