Poate fi dificil să ignori cântecul sirenei care curăță sucul. Acestea par a fi o strategie destul de ușoară de pierdere a greutății: restricționați caloriile, dar în loc să vă petreceți întreaga masă de duminică pregătitoare, aveți un frigider plin de băuturi gata preparate și colorate. Și consumați doar băuturi încărcate cu fructe și legume, așa că, în ceea ce privește dieta, trebuie să fie sănătoși – corect?

Din păcate, consensul general între experți pare a fi “deloc”. Mâncarea solidă încetinește digestia, permițând organismului dumneavoastră să preia o cantitate mare de substanțe nutritive și să vă ajute să vă simțiți bine, dar nu este cazul atunci când obțineți toate caloriile zilnice prin suc. Lucrurile ar putea merge destul de bine la început, dar acel sentiment ușor și aerosit nu va dura prea mult și ați putea pune serios în pericol sănătatea dumneavoastră în acest proces.

Dacă vă gândiți să vă îmbarcați propria dvs. curățătoare de suc, vă recomandăm să vă reconsiderați. Iată ce spun nutriționiștii despre tendință.

1. Sucul este un supliment, nu un entrée

Când vă gândiți la un suc curat, probabil imaginați-i pe oameni să zâmbească și sărind în jurul lor, agățându-și substanțele nutritive pahare de verdeață. Dar bucuria pe care s-ar putea să-l simți inițial de la a consuma o dietă cu suc numai nu este una durabilă – și te-ar putea face nebun în proces.

“Dacă vă gândiți chiar la definiția cuvântului” dietă “, înseamnă” mod de viață “- și un suc de curățat nu este un mod de viață. Nu va face mult pentru tine pe termen lung “, spune Bonnie Taub-Dix, MA, RD, CDN și autorul Citiți-le înainte de a le mânca. “Dacă vă bucurați de suc, faceți-o ca un pick-up-ul răcoritor atunci când sunteți în mișcare. Există o mulțime de valoare dacă le folosiți în mod corect – ca și cum ați înălța consumul de fructe și legume – dar, în majoritate, este un adjuvant perfect pentru o masă. Nu e chiar o dieta. “

2. Sucurile de curățare a sucului nu detoxifică nimic

Îmi pare rău că te-am despărțit de tine, dar nu există dovezi științifice științifice care să susțină afirmația că sucul curăță corpul tău de toxine.

“Oamenii merg pe ele pentru că ei cred că vor detoxifica corpul lor, dar aveți un ficat și un rinichi care fac asta pentru dvs.”, spune Taub-Dix. “În loc să încercați să curățați, ar trebui să vă concentrați asupra consumului curat, care poate include o mulțime de fructe și legume”.

3. Ei nu dau corpului tau tot ce are nevoie

O dieta plina de fructe si legume lichefiate poate face doar atat de mult – si dupa curatarea sucului, veti observa rapid ca nu va simtiti atat de vibranti si energizati pe cat credeati ca vati datorita unei lipse de … bine, aproape tot.

“Corpul tau are nevoie de o varietate de nutrienti, inclusiv proteine, grasimi sanatoase si carbohidrati. O dieta doar de suc va oferi in mare parte carbohidrati “, spune Amy Gorin, MS, RDN, proprietar al Amy Gorin Nutrition. “Proteinele și grăsimile pe care le pierdeți sunt substanțele nutritive care vă ajută să vă mențineți la maxim”.

4. Sunt foarte puține fibre implicate

Vorbind despre a fi plin, nu veți auzi niciodată pe cineva despre un suc de curățare spune acest cuvânt. Ca vreodată. Acest lucru se datorează faptului că procesul de juicing scindează fructele și legumele de ceva pe care corpul trebuie să-l simtă satisfăcut: fibre.

daca tu într-adevăr au nevoie de un remediu pentru suc, “În loc să folosesc un storcător, aș prefera un blender”, spune Taub-Dix. “În juicers, de multe ori vei primi doar sucul, iar fibra și pasta sunt ținute în urmă. Și asta nu este bine deoarece fibra este foarte valoroasă. Folosind un blender, de fapt obții toate părțile fructelor. Te va face să te simți mult mai sătuit în timpul zilei.

5. Nu vă vor ajuta să pierdeți în greutate

Deoarece corpul tau are atat de putine calorii in timpul unei curatari, tinde sa tina tot ce poate – inseamna ca metabolismul tau va deveni lent. Unii oameni câștigă de fapt greutate din sucul curăță din cauza asta – și dacă se întâmplă să-și piardă unele greutate la început, există o șansă bună să se întoarcă (și apoi unii!) după ce se vor întoarce la obiceiurile lor obișnuite de alimentare.

“Majoritatea acestor curățări sunt cu adevărat scăzute în calorii, mult mai puțin decât trebuie să treci prin zi”, spune Gorin, adăugând: “Nu există un remediu rapid de lungă durată pentru pierderea în greutate. Mâncați o dietă echilibrată și sănătoasă, încorporând cereale integrale, proteine, legume sau fructe și grăsimi sănătoase în fiecare masă. Acest lucru vă va ajuta să vă combinați corpul și să vă ajutați să vă simțiți plini. “

6. Ele pot fi periculoase

Sucuri – periculos? Se pare că sună prea mult, dar poate consuma prea mult face rău pe corpul tău.

“Dacă aveți diabet zaharat sau probleme cu zahăr din sânge sau dacă vă aflați la un loc de muncă în care trebuie să vă mișcați fizic corpul și să vă gândiți în cursul zilei, curățarea ar putea să nu furnizeze substanțe nutritive suficiente”, spune Taub-Dix . “S-ar putea să vă simțiți puțin euforic după ce beți un suc, dar este într-adevăr mai mult ca un nivel ridicat de zahăr. Și, din păcate, asta se metabolizează destul de repede și te face să te prăbușești. Puteți obține energie inițială, dar nu este de lungă durată. “

Acestea fiind spuse, un suc ocazional realizat din fructe și legume sănătoase îți poate face bine organismul – dar nu și atunci când acesta este singurul lucru din care constă dieta ta. În loc să mergeți la curățare, mâncați o dietă echilibrată plină Tot corpul tau are nevoie – te vei simti mai plin si vei pierde mai repede.

Urmăriți Redbook pe Facebook.