5 lucruri pe care omul dvs. le poate face chiar acum pentru fertilitate mai bună

imagine

Getty Images

imagine

Care este primul: sperma sau oul? Când vine vorba de fertilitate, ambele joacă un rol la fel de important în succesul reproducerii.

Pentru multe cupluri care se luptă cu infertilitatea, factorul “X” menținându-le din concepere este infertilitatea factorului masculin (MFI), care afectează cantitatea, calitatea și mișcarea spermei. “Aproximativ 40% din timp, IFM este problema”, spune Jane Frederick, MD, de HRC Fertility. “Dar când știm că sperma nu este optimă, există factori care pot fi corectabili care pot ajuta să se schimbe atunci când un partener își asumă controlul asupra sănătății”.

Deci cum poți ajuta pe omul tău să se ajute singur? Începeți cu aceste cinci moduri, el poate începe să-și îmbunătățească fertilitatea astăzi:

1. Faceți o misiune de a obține o greutate sănătoasă. Sfatul de vârf pentru bărbații care încearcă să-și închipuie? Concentrați-vă pe exerciții fizice și pe dietă – carbohidrați, în mod special, și pe proteine. Indicele de masa corporala, greutatea si orice parte a partenerului tau inghite toate joaca un rol in productia de sperma, iar obezitatea poate afecta foarte mult spermatozoizii “, spune Frederick. “Am văzut că oamenii se întorc cu o analiză a spermei mult mai bună după ce greutatea a fost eliminată”.

2. Spune-i lui sayonara vicii nesănătoase. Frederick îndeamnă femeile să discute cu partenerii despre obiceiurile și istoria lor cu fumatul (nicotină și marijuana), alcoolul și / sau abuzul de steroizi, toate acestea putând contribui la problemele cu sperma. “Este întotdeauna bine să obțineți o istorie completă și fizică pentru partenerul dvs.”, spune Frederick. În acest fel, [medicul poate] exclude lucruri din comportamentul său care ar putea contribui la scăderea spermatozoizilor “.

3. Încărcați vitaminele și antioxidanții. Potrivit lui Frederick, suplimentele naturale de “fertilitate” pot contribui la stimularea nu numai a bunăstării generale, ci și a vitalității reproducerii. Ea recomandă, de obicei, Natural Smart pentru bărbați, care include o listă de rufe cu ajutoare de fertilitate cum ar fi vitamina B12, acid folic și seleniu. “Nu putem inversa numărul scazut de spermatozoizi, dar poate ajuta la menținerea celor normali”, spune Frederick. “Am văzut câteva mari succese [cu această abordare]”.

4. Du-te curcan rece pe căzi fierbinți. Expunerea la temperaturi înalte poate determina afectarea funcției și / sau motilității spermei, deci este mai bine să evitați lounging în jacuzzi atunci când încearcă să concepe. “Cazi fierbinți sunt practic contraceptive”, avertizează Frederick.

5. Luați o pastilă de răceală. Mai ușor de zis decât de făcut, dar tăierea stresului poate ajuta cu siguranță la pomparea fertilității masculine. Un studiu publicat la începutul acestui an de către Universitatea Columbia a constatat că stresul psihologic dăunează spermatozoizilor – de la concentrare la aspect, până la capacitatea sa de a fertiliza un ou. Răspunsul? Îngrijire suficientă de sine. “Din dormirea suficientă pentru a învăța cum să meditezi, orice poate face un om pentru a-l păstra pe el [va fi benefic]”, spune Frederick.

Deși unele dintre aceste sfaturi pot părea oarecum evidente, Frederick crede că pot face o mare diferență în potențialul general de fertilitate al bărbatului. “Pentru femei, ouăle noastre sunt finite, dar chestia frumoasă despre sperma este că se regeneră din nou și din nou”, spune ea. “Bărbații sunt într-o poziție mai bună de a-și ajuta în mod activ sperma.”

Ați fost partenerul dvs. tratat cu infertilitatea factorului masculin? Ce metode ați folosit pentru a rezolva problema?

imagine

Jen Jones Donatelli

Jen Jones Donatelli este un autor și jurnalist a cărui lucrare și fotografie au apărut Conde Nast Traveller, LA Confidențial, Sănătatea naturală, varietate, San Francisco, Tot timpul vieții, Plăci curate, Total Beauty, si multe altele. Atunci când nu introduceți o zi la laptopul ei, ea este, de asemenea, un instructor de jurnalism pentru Universitatea Ohio, MediaBistro și StoryStudio Chicago. Specializată în toate modurile de viață și wellness, Jen este pasionat de subiectul fertilității – și încântat să o exploreze mai mult pentru CARTE ROȘIE. Locuiește în Los Angeles împreună cu soțul ei, Joe, și cu puiul iubit de spaniel, Tanner.

Legate de:

Lumea secretă a distribuției de droguri pentru fertilitate – și cum să o navigați

“Ce mai faci?” și alte fraze garantate pentru a-ți face prietenul Cfera Infertilă

Caviarul este o fertilitate superioară?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 63