Când eram copil, am visat că am o familie mare. Eram aproape de fratele meu mai mare și de părinți și m-am gândit mereu că mai mulți frați și surori ar însemna mai mulți oameni să-i iubească. De la Waltons la Duggari (și da, Octomom și multiplii ei multipli), familiile mari au avut întotdeauna o apăsare puternică asupra imaginației americane. Și odată ce m-am căsătorit, visul meu de a avea o mamă mare a trăit, în ciuda luptei mele cu infertilitatea. Când am rămas însărcinată, am rămas optimist că fiul meu, Zachary, acum 5 ani, avea într-o bună zi să aibă mai mulți frați cu care să se joace. Dar în timp ce plănuisem pentru mai mulți copii, corpul meu părea să aibă și altceva în stoc: La scurt timp după ce am dat naștere lui Zachary, am aflat că am o mutație genetică care mă mărește riscul de cancer mamar și ovarian; medicii mei mi-au recomandat să-mi elimin imediat ovarele și tuburile. Nu mai aveam de ales în cât de mare ar fi familia mea biologică.

Și, de fapt, în ciuda tuturor progreselor recente în ceea ce privește controlul nașterilor și tratamentele de fertilitate și tehnologiile de reproducere, mulți dintre noi nu primesc această alegere. Totuși, renunțarea la visul familiei pe care nu l-ați putea avea, vă poate deschide până la minunea unică a celui pe care l-ați construit. “Suntem triunghi, mamă,” spune fiul meu în mod constant. Și dacă într-o zi, soțul meu și cu mine ne trezim să ne mai iubim un alt copil, vom deveni un pătrat – odată ce ne dăm seama că este cel mai bun mod de a face acest lucru. Aici, opt femei împărtășesc modul în care au planificat, s-au rugat și au dat drumul în familia pe care o iubesc.

familie of three, one child

Kevin Miyazaki

SE ADRESEZE CU UNUL

“Soțul meu nu poate avea copii.”

Jody și Ciad Alexander, Racine, WI

Povestea lui Jody: Aveam 23 de ani și în colegiu când sa născut fiica mea, Caila. La vremea aceea, m-am gândit că aș avea trei sau patru copii; Am fost crescut într-o familie de mulți frați împreună cu o mulțime de bătrâni vitregi. Tatăl lui Caila avea de asemenea patru frați, așa că am glumit în jurul nostru pentru a avea o familie suficient de mare pentru a face propria noastră echipă de baseball, cu o mulțime de dragoste și o mulțime de coechipieri să se joace și să vă susțină. Dar niciodată nu m-am căsătorit cu tatăl lui Caila și, după patru ani, ne-am despărțit. Apoi, cu cinci ani în urmă, m-am întâlnit cu Ciad, care are trei copii de-al lui – acum vârstele 18, 12 și 10.

La începutul relației noastre, Chad mi-a spus că a avut o vasectomie, așa că am știut că nu vom avea copii împreună. Totuși, i-am iubit pe Ciad și am vrut să-mi petrec viața cu el. E greu să știu că nu voi avea niciodată un copil biologic cu Ciadul. Și în timp ce copiii lui Chad stau la casa noastră o dată pe lună, jumătate de vară și în sărbătoare, fiica mea nu va avea niciodată un fiu al ei. M-am simțit înșelat de mult timp și am considerat retragerea spermatozoizilor și FIV de-a lungul anilor, dar am ajuns în cele din urmă la o stare de pace despre situația noastră.

Când copiii lui Chad stau cu noi, casa noastră este plină. Avem o familie destul de mare când suntem cu toții împreună, și chiar dacă nu este cu normă întreagă, există un sentiment de soliditate când sunt aici și îmi place că ea are în viața ei. Mă gândesc la stepii mei ca pe ai mei și sper că simt același lucru despre mine. Există unele reacții reale la modul în care s-au dovedit lucrurile. Voi petrece mai mult timp cu Ciad și să-i ofer lui Caila. Am descoperit că iubiți familia care vi se dă, chiar dacă nu vă imaginați dimensiunea.

familie of four with two kids

Daniela Stallinger

FAMILIA DIN FOUR

“Un băiat și o fată este perfectă”.

Lisa Reneé și Russell Thomas, Annapolis, MD

Povestea lui Lisa Reneé: Am fost profesor de grădiniță de mulți ani, așa că este de la sine înțeles că îmi plac copiii. Întotdeauna am vrut doi copii și, din fericire, Russell a făcut și el, chiar dacă este unul din cinci. Am fost crescută cu vărul meu Rashida, care este ca o soră pentru mine, și având mari aventuri cu ea mi-a modelat sentimentul de familie. Am vrut să am doi copii pentru ca fiecare să aibă întotdeauna un prieten pe viață.

În termen de trei luni de la căsătorie, am rămas însărcinată cu Dylan. Doi ani mai târziu am încercat din nou și am rămas gravidă cu Allison. După ce am avut Allison, mi-am legat tuburile. Știm cu siguranță că nu vrem mai mulți copii.

Dacă Allison este cu mine, Dylan e cu tatăl său. Este întotdeauna una la alta. Dacă am avea încă un copil, un copil s-ar putea simți lăsat afară. În plus, nu cred că ne putem permite să stau acasă dacă am avea mai mult de doi copii.

Dar, cel mai important, simțim că mariajul nostru vine înaintea copiilor. Ne ocupăm mai întâi de noi înșine, crezând că, dacă suntem fericiți, atunci copiii vor fi fericiți. De exemplu, Russell și cu mine facem trei călătorii pe an de unul singur. Când ne întoarcem de la vacanțe, suntem întotdeauna atât de înviorați.

Îi spun lui Dylan că l-am pus pe Allison doar pentru el. Ii spun ca va fi cel mai bun prieten al sau pentru viata – chiar daca acum el isi scoate capul de pe Barbies si ii sparge Legosul.

Vandergrift family of fourteen

Gina Levay

CREDINTA VA FAMILIA NOASTRĂ

“Voi lua cât de mulți copii ne va da Dumnezeu!”

Kate și Ray Vandegrift, Jenkintown, PA

Povestea lui Kate: Ray și cu mine ne-am întâlnit când aveam 16 ani – era unul dintre cei trei copii, am fost unul din șase și amândoi am știut că ne-am dorit o mare familie într-o zi. Nu am vorbit niciodată despre cât de mulți copii însemnau asta. Știam doar că Dumnezeu ne cheamă să fim părinți. Ca un catolic devotat, nu cred în contracepție. Cred în voia lui Dumnezeu ca noi să avem cât mai mulți copii pe care le consideră potriviți.

Sunt atât de răsplătită de dragostea pe care o primesc de la copiii mei. Mă simt atât de binecuvântată încât Dumnezeu a ales pe Ray și pe mine să fim părinți ai unei familii mari. Când copiii îmi spun cât de mult mă iubesc sau când ne zâmbesc și ne spun cât de fericiți sunt, inima mea se umple de bucurie. Avem o familie care are dimensiunea unei echipe de fotbal – și de fapt jucăm fotbal și multe alte sporturi de echipă împreună! Când mergem la magazinul de pantofi și furgonul nostru de 15 pasageri se ridică, proprietarii magazinului se încânta cu adevărat; ei știu că vom cumpăra foarte mult!

Nu este întotdeauna ușor să ai o familie mare; Am auzit nenumărate critici, cum ar fi “Nu știți despre contraceptive?” sau “Cum îi vei trimite pe toți la colegiu?” De asemenea, o familie mare este costisitoare: trecem prin 14 galoane de lapte pe saptamana! Dar sunt fericit. Chiar și astăzi, după ce am avut 12 copii, dacă aveam alții, m-aș simți binecuvântat.

familie of four with age gap

Amabilitatea subiecților

O GRAVĂ VECĂ VECĂ

Copii mei sunt la nouă ani.

Brandie și Arthur Nemchenko, regele Prusiei, PA

Povestea lui Brandie: Arthur și cu mine am crezut că dimensiunea ideală a familiei pentru noi ar fi doi copii și am avut-o pe Aly imediat după ce ne-am căsătorit. Am fost amândoi în școala de chiropractică, și a fost dificil să jonglezi școala și părinții. La vremea respectivă, nu părea fezabilă – sau corectă – să avem un alt copil când aveam atât de puțin timp pentru cel pe care l-am avut. Odată ce am absolvit, un alt copil a fost pus pe arzătorul din spate pentru că petrecusem atât de multe ore, începând practica noastră. Dar odată ce munca noastră a devenit mai stabilă, am început să vorbim despre mai multe. Toată lumea credea că suntem nebuni. La urma urmei, Aly era de 9 ani și putea avea grijă de ea însăși; având un copil însemna să înceapă complet. Și Aly era supărată; ea nu a vrut un frate. După un timp, totuși, ea ne-a dat în cele din urmă o verigă – atâta timp cât copilul nu sa născut în ziua ei. (Pentru relieful lui Aly, Nataliya sa născut o zi inainte de ziua ei de naștere.)

E distractiv să-l vezi pe Aly dând Nataliya o educație despre Jonas Brothers și ne ține tineri să fugim în curte cu Nataliya. Sigur, jonglez cu sufletul cu o singură fiică, în timp ce o să-l antrenez pe celălalt, dar nu aș schimba nimic despre familia noastră. Am avut nouă ani bune cu Aly totul pentru mine. În curând, voi avea nouă ani împreună cu Nataliya pentru mine.

familie of three, one child

Amabilitatea subiecților

UNUL ESTE SUFICIENT

“N-am crezut niciodată că era momentul potrivit pentru altul”.

Jenni Bowring și Tim McDonough, St Paul, MN

Povestea lui Jenni: Tim, Henry și cu mine suntem o treime fericită – chiar dacă soțul meu și cu mine nu ne-am propus să avem un singur copil. Când eram însărcinată, am spus că vreau să am un copil. Dar nu am crezut niciodată că este momentul potrivit. Am avut discuții despre alții, dar în cele din urmă am fost de acord că Henry a fost pentru noi. Ne-am gândit că vom avea mai mult timp și mai mulți bani cu un singur copil.

Când membrii familiei spun că Henry este singur în lume, mă defensiv. Oamenii spun că stigmatul singurului copil a dispărut, dar uneori nu cred că este adevărat deloc. Prietenii și familia – și oamenii pe care tocmai i-am întâlnit – remarcă despre faptul că familiile “nu sunt complete cu doar un copil” sau ne spun: “Nu înțeleg cum un copil ar putea crește în mod corespunzător fără frați”. Henry a întrebat dacă putem adopta un frate mai mare pentru el, deoarece el admiră și privește la verișoarele sale mai mari de sex masculin. Este greu să-i răspunzi atunci când cere acest lucru, dar voi spune: “Iubito, nu o să mai adăugăm la familia noastră”, și de obicei acceptă asta.

Suntem fericiți, ne simțim în control și nu am fost lipsiți de somn de când Henry era un copil. Singurul lucru pe care aș vrea să-l pot face este să revin la timp și să fiu însărcinată cu Henry din nou. Mi-aș fi dorit să savurez mai mult timp, să mă relaxez mai mult și să scriu un jurnal, ca să-mi amintesc ce mă gândeam, din moment ce era singura dată când eram însărcinată. Totuși, viața de astăzi se simte cu adevărat sănătoasă. Henry a început să-și facă micul dejun la sfârșit de săptămână; seara, am pus un castron de cereale pe locul lui și o ceașcă de lapte în frigider la nivelul ochilor. Nu vreau să sune egoist, dar e plăcut să dormi până la 7 dimineața la sfârșit de săptămână. Este minunat că Henry poate face lucruri pentru sine și că începe să-și descopere independența. I-am dat aripile și l-am lăsat să zboare.

familie of eight, six kids

Amabilitatea subiecților

Un mare Brod

“Nimeni nu ma crezut când am spus că vreau șase copii!”

Lisa și Pete Fuqua, San Jose, CA

Povestea lui Lisa: Din ziua în care m-am căsătorit cu Pete, am vorbit despre a avea o mulțime de copii, iar șase au simțit ca numărul potrivit pentru noi. Pete este unul dintre cei șase, iar eu sunt unul din trei și amândoi am vrut să avem o familie mare și distractivă în care copiii să aibă grijă unul de celălalt – nu doar acum, ci și când sunt mai în vârstă. Când oamenii mă întreabă cum o fac, mereu spun că nu au ajuns toți la o dată. Dar de fiecare dată când am avut un copil, aș vedea o femeie însărcinată și simt că am nevoie de altul. Nu mai mult timp, aveam patru fete. Când am avut-o pe Joe, al cincilea copil, oamenii au crezut automat că familia noastră ar fi completă pentru că în sfârșit am avut un băiat. Dar am mai dorit încă unul. Nu am aflat niciodată sexul vreunuia dintre copiii noștri înainte de a se naște – cu adevărat avea mereu un copil și nu ne-a păsat prea mult ce avem. După Joe, am avut două avorturi spontane, care au intensificat doar dorința mea pentru un copil. Dar acum că avem șase copii, suntem oficial făcuți.

O familie la fel de mare ca a noastră trebuie să facă sacrificii, cum ar fi limitarea activităților extrașcolare, deoarece programarea este o provocare pentru noi. De exemplu, chiar acum, toate fetele joacă softball, dar Maria ar prefera să facă gimnastică. Din nefericire, este imposibil din punct de vedere fizic să transferăm toți copiii la diferite activități, așa că se blochează jucând softball. Dar există și multe beneficii pentru a avea atât de mulți copii. Este minunat să se joace tot timpul, așa că nu trebuie să-mi petrec orele de programare și să-i dau drumul la și de la playdates.

Uneori oamenii îmi pun întrebări enervante, cum ar fi “Cum vă puteți permite să aveți toți acești copii?” Răspunsul nostru este întotdeauna același: “Cum vă puteți permite să nu?” A avea o familie mare ne dă un sentiment de soliditate ca și alta. În fiecare noapte, copiii se îngrămădesc în patul lui Pete și în patul nostru, iar noi toți strângem împreună, vedem o emisiune TV sau un film sau vorbim despre zi. Nu există cu adevărat nimic mai bun decât la sfârșitul unei zile lungi.

familie of seven, five kids

Amabilitatea subiecților

O FAMILIE BLENDED

“Nu cred că aș vrea mai mulți copii după ce am divorțat.”

Lisa și Josh Merkin, Miami

Povestea lui Lisa: Când m-am întâlnit cu soțul meu, Josh, acum cinci ani, eram o mamă divorțată de trei. Josh nu avea copii ai lui. Când am început să devenim serioși, i-am spus lui Josh că nu știam dacă vreau mai mulți copii. Am avut mâinile pline cu trei copii, iar acum că erau autosuficienți, nu am vrut să încep din nou cu scutece, hrănire și nopți nedormite. Dar cu cât eram împreună, mi-am dat seama că vreau să împărtășesc împreună cu Josh bucuria de a aduce un copil în lume care ar fi o bucată de amândoi. Reece la făcut pe Josh un tată oficial și a fost copilul care ne-a legat împreună ca o singură familie. Eden a fost neplanificatul nostru “oops”, dar ea este binecuvântată și binevenită.

Lucrul amuzant este că familia mea de astăzi este exact ceea ce am sperat – chiar dacă este puțin mai mare decât mi-am imaginat vreodată. Îmi place că prietenii copiilor mei doresc întotdeauna să stea aici – a noastră este casa relaxată, plină de râs și distracție. Am depășit nevoia ca casa mea să fie curată 24 de ore din 24/7. Pentru mine, e vorba doar de a fi cu copiii mei. Totuși, am pauze frumoase – cei trei bătrâni ai mei merg la tatăl lor la fiecare weekend, ceea ce îmi dă timp doar cu Reece și Eden. Mama mea trăiește, de asemenea, la aproximativ 10 minute, așa că Josh și cu mine putem avea o întâlnire regulată.

Cuvintele frate vitreg sau jumătate sora nu veniți niciodată; copiii mei mai mari nu se simt diferit față de Reece și Eden decât unul față de celălalt și îl iubesc pe Josh la fel de mult cum îi iubește pe tatăl lor. Suntem încântați de petrecerea noastră de cinci.

familie of seven, two sets of twins and one child

Daniela Stallingger

TWINS TIMES DOUĂ

“Am avut un copil și am vrut încă unul, am ajuns cu cinci!”

Aly Mandel și Jay Schwartz, Highland Park, NJ

Povestea lui Aly: Nici Jay nici eu n-am plănuit să am o familie mare. Am decis să avem un copil și să vedem cum a mers. Unul a fost bun, așa că odată ce a plecat 2, am încercat o clipă; Mă simțeam de parcă eram pe traiectoria normală. Spre surprinderea mea, la examenul de opt săptămâni, am aflat că purtam gemeni fraterni. Am fost devastat că eram brusc pe prăpastia de a avea trei copii. A durat șapte luni în sarcină pentru a se simți confortabil cu ideea de gemeni.

După ce Ava și Emily au trecut 3 ani, sa întâmplat ceva neașteptat: am început să simt că n-am făcut-o cu copii. Îmi plac nou-născuții, iar viața noastră a devenit puțin mai ușor de manevrat. Soțul meu a crezut că sunt nebun. Ne-am îndreptat în urmă cu câțiva ani, și a devenit mai ușor să aibă un alt copil. Am rămas însărcinată și am simțit că era din nou gemeni – și am avut dreptate! De data aceasta, nu eram atât de copleșit de perspectiva îngrijirii a doi copii.

Este minunat să ai atât de mulți copii – chiar dacă sunt zile când nu stau jos timp de 12 ore la rând. Dacă aș fi fost cu cinci ani mai tânăr și mult mai bogat, aș mai avea unul. Este distractiv să mă uit la copiii mei să dezvolte un sentiment comun de responsabilitate. Există o tandrețe printre copiii noștri, care este o bucurie de privit.