imagine

Mattel

Barbie Dreamhouse este atât de iconic încât este într-un fel standardul la care adulții crescuți dețin toate celelalte bunuri imobile. (Nu? Doar eu?) Și în cei 45 de ani de existență, nu a scăpat încă din favoare cu copiii care adoră la Barbie: Potrivit unui recent raport al NPD Group, este a patra jucărie cu cea mai rapidă vânzare, acest sezonul de vacanță. Dar, la fel cum stilurile de acasă au evoluat în ultimele patru și jumătate de decenii, Dreamhouse (deși alerta spoilerurilor: casa din 2017 nu conține o navă sau un plan de concept deschis). Răsfățați-vă cu o mică nostalgie a jucăriilor de Crăciun și vedeți exact cum sa transformat prin anii.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Casa originală Dreamhouse (1962)

Dreamhouse-ul original a fost făcut cu carton și hârtie – l-ai putea împacheta și l-ai purtat cu tine. Din punct de vedere estetic, designerul principal pentru Barbie Bill Greening o descrie ca fiind “foarte mijlocul secolului în stil și design, cu o licitație din suburbia anilor 1960”.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Barbie Townhouse (1974)

Până la mijlocul anilor 70, Barbie trăia o viață mult mai puțin suburbană. Ecologizarea indică o mare schimbare aici: un lift de lucru.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
A-Frame Dreamhouse (1979)

Barbie sa întors într-o casă detașată, necondiționată la sfârșitul anilor ’70 – o casă cu schelet A, cu șase camere și ferestre și uși de lucru. Și a fost decorul foarte chic conform standardelor din anii 1970. “Casa A-Frame a avut mobilier foarte modern pentru acea vreme, cu o cafea rotundă și elegantă” în partea superioară “și cu mesele de capăt în sufragerie”, spune Greening.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Orașul 80s-tastic (1983)

Sa mutat înapoi într-o casă de primăvară la începutul anilor ’80. “Barbie a fost o reflectare a culturii prin propriul ei stil, moda si cariere”, spune Greening, “asa ca are sens doar ca Dreamhouse ei urmeaza cu ceea ce este in prezent considerat in vogue”.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Dream Cottage (1984)

Ceva te face sa te intrebi daca vom ajunge vreodata sa vedem o Casuta Tiny Barbie Dream.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Magic Mansion (1990)

“Conacul Magic a fost unul dintre cele mai elaborate Dreamhouses din anii ’90”, spune Greening despre structura, care se hrănea cu caracteristici electronice precum lumini de lucru și sunete.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Deluxe Dreamhouse (1998)

Când sunteți Barbie, “deluxe” = castel.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Trei povestiri Dreamhouse (2008)

Câteva schimbări majore au avut loc între 1998 și 2008 – pentru unul, Dreamhouse a devenit o structură cu trei etaje (notați camera de sus și scara care curge). Avea și un lift, juca muzică și avea o toaletă care “se spăla”.

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Dreamhouse cu lift (2013)

Ediția din 2013 a inclus încă cea mai fanionă ascensoare. “Cum Dreamhouse a evoluat de-a lungul anilor, stilurile nu numai că s-au schimbat, dar au mai multe caracteristici încorporate pentru a ajuta la îmbunătățirea experienței de joc a copiilor”, spune Greening. “Indiferent dacă este vorba de o lumină, un șemineu sau o toaletă care face un sunet de spălare, este vorba de a face distractiv jocul și semnificative.”

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Suburban Dreamhouse (2016)

Apelul Dreamhouse este dublu: este o experiență imaginară și o modalitate de a uni toate păpușile din lumea Barbie.

“Cred că este distractiv pentru un copil să-și imagineze ce fel de casă ar putea fi ca într-o zi”, spune Greening. “Este o centrală în lumea Barbie, unde copiii pot crea povestiri, își pot stabili propriile reguli și pot controla mediul în care doresc.”

imagine

Amabilitatea lui Mattel
Astăzi

Cea mai recentă versiune a fost construită pentru a adăposti prietenii și familia lui Barbie, față de casa originală, care era doar pentru ea (Mattel notează că poate “dormi” până la patru păpuși). De asemenea, are un garaj, pentru … Masina Barbie, firește.