Jimmy Kimmel membuat Amerika tertawa setiap malam Jimmy Kimmel Live, tetapi ada satu topik yang sentiasa membawa tuan rumah larut malam: air kesihatan anaknya yang berusia 10 bulan, Billy.

Hanya satu bulan selepas kelahiran Billy, Kimmel berkongsi dengan penonton bahawa anaknya yang baru lahir mempunyai keadaan jantung yang memerlukannya menjalani pembedahan jantung terbuka. “[Jururawat] memutuskan bahawa dia tidak mendapat oksigen yang mencukupi dalam darahnya, sama ada di dalam hati atau paru-paru. Ia perkara yang menakutkan, anda tahu ?,” kata Kimmel pada Mei 2017.

Pada hari Selasa, Kimmel muncul di Ellen DeGeneres Show untuk mengucapkan terima kasih kepada DeGeneres atas kemurahan hatinya selama masa yang sukar. “Anda dan penonton anda menaikkan satu juta dolar, yang banyak memberi kesan kepada kami,” kata Kimmel. “Terima kasih.”

“Anda seorang yang hebat dan sangat emosi untuk melihat anda meneruskannya,” balas DeGeneres.

Tuan rumah rancangan bual itu kemudian memberi komen tentang betapa mudahnya Kimmel menangis. Beliau baru-baru ini merosakkan apabila membincangkan penangkapan sekolah Florida yang mendakwa kehidupan 17 orang.

“Anda sangat emosi dan saya sayangkan anda,” kata DeGeneres. “Memang memalukan saya,” Kimmel ketawa, sambil menambah bahawa dia cuba sedaya upaya untuk menahan air mata dengan mencubit tangannya, tetapi ia tidak berfungsi.

DeGeneres kemudian berkata dia terkejut dengan Kimmel – yang akhirnya akan membawa kepada lebih banyak kerja air. “Kami memanggil kawan-kawan kami di LA Hospital Kanak-kanak,” katanya. “Kami telah menamakan salah satu bilik lantai Institut Jantung sebagai penghormatan kepada Billy.”

Lihat siaran ini di Instagram

Young Billy berusia enam bulan hari ini. Dia sihat dan bahagia dan kami sangat berterima kasih atas doa, harapan, pemikiran dan sokongan @ChildrensLA dan hospital kanak-kanak di kawasan anda..

Satu jawatan yang dikongsi oleh Jimmy Kimmel (@jimmykimmel) pada

Satu video kemudian muncul di skrin yang menunjukkan bekas doktor dan jururawat Billy, dan pintu yang membaca “Dalam Kehormatan Billy Kimmel” dalam jabatan kardiologi. “Wow!” Kimmel berkata.

“Itu akan selamanya menjadi bilik Billy Kimmel,” kata DeGeneres, sambil menambah bahawa beberapa jururawat Billy juga berada di dalam bilik. “Anda perlu bekerja!” Kimmel bercanda.

Ikuti Redbook di Instagram.