1

Ce te face sa te simti iubit?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Este o greșeală obișnuită a cuplurilor: presupunând că așa tu arată dragostea partenerului tău este același mod el face. În timp ce toată lumea tinde să se încadreze într-o categorie cunoscută sub numele de “cinci limbi de dragoste” – atingere fizică, timp de calitate, cuvinte de afirmare, acte de serviciu și primirea de cadouri – nu este foarte comun pentru cei doi oameni într-o relație să aibă aceeași cu limba lor de sus.

De aceea, dateologul Tracey Steinberg, autorul Flirt pentru Fun & întâlni unul, spune că este important să ștergi aerul. “Adesea, ceea ce face ca o persoană să se simtă iubită este foarte diferită de cea a altcuiva. Înțelegerea a ceea ce funcționează pentru ambii vă va ajuta să vă mențineți puternic legătura și să evitați problemele mai mari mai târziu”, spune ea. Exemplu: Credeți că îi arătați că tipul pe care-l iubiți îl gătești cina înainte de a ajunge acasă de la serviciu în fiecare seară. Sunt acte de serviciu. Dar dacă limbajul său de vârf este fizic, atunci pur și simplu, așezat pe canapea cu picioarele drapate peste el, zgâriat spatele în timp ce voi prindeți va însemna mai mult pentru el.

Pentru a afla ce preferă fiecare, Steinberg sugerează întrebări simple precum: “Care este cel mai iubitor lucru pe care cineva la făcut vreodată?” și “Cum știi cu adevărat dacă cineva îi pasă de tine?” Pentru o abordare mai aprofundată, voi doi puteți lua 5 chestii de dragoste limbi și vorbiți despre rezultatele dvs..

2

Cât de mult aveți datorii?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Este un subiect pe care îl credeți ar fi acoperite – datoria de pe cardul de credit, împrumuturile pentru studenți etc. sunt numere destul de importante pentru a ști că văd cum știți că vă ocupați de datoria pe care o are partenerul dvs. atunci când sunteți implicat. Dar “este unul dintre elefanții din cameră care nu este discutat și l-am văzut mereu pe perechi orbi”, spune Fields. Ea îl descrie ca de multe ori fiind tratată ca o nu întreba, nu spune situație, dar așa cum politica a fost abrogată, așa că ar trebui să o facă. “Există o mulțime de rușine asociate cu banii, dar orice frică care apare sau orice conflict este o oportunitate de a crea mai multă intimitate și o legătură mai puternică”, adaugă Fields. “Este important să puteți spune:” Iată adevărul meu, cât de mulți bani datorez, să facem un plan împreună pentru a aborda acest lucru “.

Indiferent ce faceți, nu mințiți cu privire la valoarea datoriilor în care vă aflați, chiar dacă provine dintr-un loc rușinos (adică: o dependență de jocuri de noroc sau de cumpărături). Fields spune că a lucrat cu persoane care au datorii în sumă de 20-30.000 de euro în secret; aceasta nu este o situație în care doriți să vă puneți înăuntru, în ciuda încercării de a vă proteja partenerul de la condiții mai puțin decît cele ideale. La sfârșitul zilei, acest secret se erodează în încrederea dvs. și din moment ce banii sunt unul dintre motivele pentru care cuplurile se divorțează, Fields spune că este o modalitate ușoară de a trimite căsnicia în flăcări.

3

Cum ne vom ocupa de legile noastre?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

“Impreuna cu banii, in-legile sunt subiectul care creeaza de obicei cel mai mare conflict si chiar impinge cuplurile in divort”, spune Fields. “Oamenii nu înțeleg că odată ce te căsătorești, te-ai transformat ca un cuplu – și asta înseamnă a deveni propria ta familie care, în anumite privințe, este separată de familiile tale individuale”. Aceasta include stabilirea propriilor tradiții atunci când vine vorba de sărbători, creșterea copiilor și luarea deciziilor zilnice.

O băieți obișnuiți fac greșeli: siding cu mama sa peste partenerul său, sau să se lase în mijloc, spune Fields. “Orice terapeut vă va spune că trebuie să facă un pas mare din mijloc și să stea solid pe lângă soția sa. In-legile pot oferi fie un sprijin incredibil care este neprețuit pentru o relație, fie o desparte de ea. limita și stabiliți de la început că sunteți o echipă. ”

Și dacă nu există nici o tensiune între tine și in-legi (holla!), Încurajați asta. “Subliniați pozițiile, spuneți viitoarei mele mamă lucruri de genul:” Sunt atât de recunoscător pentru dvs. – am auzit toate aceste povesti teribile despre mama-nori, și apreciez cu adevărat cât de mult ne-ai permis să găsim propriul nostru mod și să ne stabilim propriile ritualuri “,” ea
spune. În acest fel, nu numai că îi oferiți un pat pe spate, dar și subliniind că trebuie să aveți o bază solidă.

4

Cui parere aveti cel mai mult?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Nu, nu este o întrebare truc – nu ar trebui să te spună. Când puneți această întrebare, doriți să știți cine are capacitatea de a influența modul în care gândește și vede anumite scenarii. “Ne place să ne gândim la noi înșine ca adulți independenți care ne compun, dar de multe ori gândurile unei alte persoane vor determina deciziile partenerului tău”, spune Steinberg. “Este foarte inteligent să știi cum acea persoana crede și ce tip de sfat le va oferi partenerului tău, pentru că într-o zi ar putea discuta căsătoria ta.

Dar nu ar trebui să vă adunați la acea persoană doar pentru a spune lucruri frumoase despre tine. În schimb, încercați să creați o relație onestă și să vă conectați cu ei. În acest fel, dacă o problemă face veniți în relația dvs., vor avea mai multe șanse să vadă lucrurile dintr-o perspectivă mai imparțială. În plus, “introducerea reciprocă a oamenilor importanți din viețile voastre este un semn de încredere și intimitate”, spune Steinberg, făcând astfel acest pas dovedind că voi doi vă integrați pe deplin în viața voastră.

5

Cine a făcut ce a crescut în casa ta?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Este ceva la care nu vă gândiți niciodată să vorbiți – fie că a fost tatăl care a făcut gătitul, fie mama care a plătit facturile – pentru că majoritatea cuplurilor nu își dau seama cât de mult afectează modul în care văd responsabilitățile relațiilor, spune Les Parrott , Ph.D., psiholog clinician și coautor al celei mai bine vândute cărți Salvarea căsătoriei înainte de a începe. Dar aceasta “aruncă o mulțime de lumină asupra felului în care voi doi veți gestiona împreună activitățile de zi cu zi ale casei dvs.”, spune el.

Dacă unul dintre voi a crescut, văzându-l pe tatăl tău să aibă grijă de gazon, în timp ce mama ta sa ocupat de calendarul social și de întâlnirile cu medicii, probabil că vei intra în mod natural – și te aștepți ca partenerul tău să intre în același rol, spune Parrott. Dar amintiți-vă, voi doi ați crescut probabil cu un stil de viață diferit. Și modul în care ați făcut lucrurile în timpul întâlnirii (chiar dacă ați trăit împreună) nu se poate traduce în viața voastră căsătorită. “Cuplurile tind să fie mai independente atunci când se întâlnesc doar pentru că nu se gândesc mereu să construiască o viață împreună sau cum ar putea să arate viitorul lor în măsura în care gestionează lucrurile”, spune Fields. “Dar odată ce ați comis, modul în care vă ocupați de anumite responsabilități se poate schimba”.

Acestea fiind spuse, luați o pauză de la gura Netflix într-o seară și discutați despre responsabilitățile de zi cu zi ale gospodăriei și cum vă imaginați că cei doi se joacă. Cu siguranță, nu trebuie să fie piatră (dar, dacă tu îl faci pe el, să-l dai pe farfurie pentru totdeauna), Fields spune că e deștept să ai o idee generală despre așteptările celuilalt înainte de a începe această nouă fază a relației tale.

6

Suntem ambii crescând emoțional și psihologic?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

“Câțiva oameni consideră vreodată această întrebare, lasă cuplurile angajate și este de înțeles”, spune Parrott. “La urma urmei, este greu, nu? Și abstracție în anumite privințe.”

În ciuda naturii sale ambigue, Parrott spune că este esențial să vorbim. “Căsătoria voastră poate fi la fel de sănătoasă ca cele două persoane din ea, iar îmbunătățirea bunăstării voastre emoționale este vitală pentru creșterea dumneavoastră ca un cuplu”, explică el. Deci, faceți timp pentru a vă verifica cum vă simțiți de fapt și pentru a vă concentra asupra creșterii conștiinței de sine, astfel încât voi doi să nu deveniți stagnanți. Parrott sugerează să faci o evaluare de personalitate de încredere, cum ar fi Deep Love Assessment, pentru a vă perfecționa într-adevăr modul în care comunicați, modul în care vă exprimați dragostea și ceea ce aveți nevoie pentru a vă simțiți îngrijiți în diferite situații. Ar putea să vă facă sau să vă rupeți căsătoria, așa cum se întâmplă pentru a vedea că cuplurile se îndreaptă spre divorț, deoarece nu au dezvoltat maturitatea emoțională pentru a se adapta la lucrurile care nu le stau sub control, explică.

7

Cum vă simțiți în legătură cu terapia cuplurilor??

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Vorbind despre creștere, voi doi ar trebui să puneți totul acolo pentru a afla cum vă simțiți cu adevărat despre terapie. Pentru unii, este NBD și o parte importantă a creșterii personale. Pentru alții, este un semn de slăbiciune. Campurile spun că trebuie să vorbiți despre punctele de vedere ale celorlalți deoarece “cei mai sănătoși oameni și cel mai bun tratament sunt atunci când nu aveți mari probleme sau conflicte și tocmai vin dintr-un loc de curiozitate și dorință de a crește și învăța.”

Cea mai mare greseala pe care o vede adesea cuplurile in ceea ce priveste terapia – alta decat “asteptarea pana cand casatoria ta se implineste printr-un fir”, spune ea – se bazeaza pe un prieten sau unul pe altul pentru a lucra prin probleme. “A avea un prieten cu care poți să ai încredere și să vorbești este grozav, dar un terapeut joacă un rol foarte diferit”, explică ea. “Sunt acolo să vă susțină, să vă ofere reasigurare și să vă dea instrumentele de care aveți nevoie pentru a crește ca un cuplu”.

Dacă partenerul dvs. nu este atât de interesat de idee, sugerați găsirea unui terapeut pe care să îl puteți verifica din când în când. În acest fel, terapia nu trimite mesajul “suntem în dificultate”, explică Fields. Obținerea unei persoane de încredere pentru a fi cinstită – nu doar pentru cineva care urmărește să plătească o oră de lucru – este esențială, spune ea, iar tu poți pre-intervieva pe terapeuți la telefon pentru a te ajuta să luați această decizie. Odată ce ai pe cineva, înseamnă că ai opțiunea de a vorbi într-un mediu sigur și de a învăța cum să fii o echipă mai puternică. “Ei vor putea să ia temperatura relației tale și să identifice cu adevărat orice steaguri roșii care te pot conduce spre un conflict mare”, adaugă ea.

8

Cum a sărbătorit familia ta zilele de naștere?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Acesta este un BFD dacă nu ați fost împreună foarte lung și, prin urmare, nu ați sărbătorit prea multe zile de naștere împreună, spune Parrott. Mulți oameni se uită la zilele de naștere ca pe o ocazie de a sărbători nu numai sărbătoarea cuiva, ci și să arate un semn mare de iubire și apreciere. (Primul exemplu: cei care iubesc sărbătoresc “săptămâna aniversării” sau chiar “luna de naștere”.) Pentru alții, este comun să renunți pur și simplu la un card sau la un “fericit b-day” text, și asta-i asta. Nu inseamna neaparat ca nu le pasa – daca e vorba de ce au aparut, atunci este ceea ce le pare normal, explica Parrott. Deci, pentru a vă salva o luptă viitoare – și posibilitatea de a dormi pe canapea – vorbiți despre cât de mult va fi partenerul dvs. de curând pentru a fi valoros aceste festivități (asigurați-vă că aruncați și discuții de vacanță acolo). În acest fel, puteți să vă ajustați fiecare așteptările și, în principiu, să vă garantați că celălalt se simte bine iubit și sărbătorit în ziua lor specială.

9

Care este poziția ta față de copii??

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Ați auzit acest lucru înainte, dar merită să repetați: trebuie să știți, fără nici o certitudine, dacă partenerul dvs. dorește sau nu să aibă copii. Este misto dacă nu – mai ales dacă tu nut, de asemenea. Dar dacă există dezacorduri, atunci trebuie să vă gândiți mult și cu mult înainte de a lega nodul, deoarece este o decizie importantă de viață care poate duce la resentimente și furie, spune Karen Ruskin, psihoterapeut și căsătorie cu licență și terapeut de familie.

“Indiferent ce faceți, nu presupuneți că, odată ce sunteți căsătoriți, vă veți răzgândi sau că se vor schimba pentru iubire, pentru voi sau că vor crește în ea”, spune ea. “Dacă o faci, poți să te simți în cele din urmă ca și cum ai fi fost înșelat și asta poate duce la resentimente, răni, durere și chiar depresie”.

Acestea fiind spuse, dacă voi doi nu sunteți de acord, aceasta nu înseamnă că relația dvs. este sortită. Dar necesită flexibilitate, deoarece unul dintre voi va trebui să-și schimbe viziunea asupra modului în care și-au imaginat că viața lor se desfășoară (mergând dintr-o casă plină de copii la una care nu este, de exemplu). Indiferent, sinceritatea este crucială. “Nu poți să scoti în jurul acestui subiect”, spune Ruskin. “Fii direct și presupune că fac același lucru și nu-și schimbă mințile. Apoi hotărăște dacă relația ta merită orice sacrificare pe care ar trebui să o facă și voi doi”.

10

Ce fel de PDA ai văzut între părinți?

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Nu, nu vă cerem să vă săturați adânc și să vă deblocați amintirea acelui timp de cicatrizare pe care l-ați prins accidental pe mama și pe tata care mergeau la ea în bucătărie (dar, hei, cel puțin acesta este un semn de relație bun). Parrott spune că observarea modului în care se tratează unul pe altul poate influența proprii indicatori ai iubirii. Nici măcar nu trebuie să fie ceva sexual. “Dupa reflexie, se poate ca ei sa-si dea seama ca tata a adus mereu mamei o cafea fierbinte primul lucru dimineata sau mama a luat mereu cateva inghetata de ciocolata de mentch pentru tata dupa jocul sau de golf”, spune Parrott. Practic, acele lucruri care, chiar dacă părinții tăi nu păreau să vorbească despre aceste comportamente, erau întotdeauna prezenți.

Care este scopul de a vorbi despre ei? “Toată lumea se căsătorește cu așteptări inconștiente din cauza casei în care am crescut”, explică Parrott. “Am ajuns să credem că anumite comportamente mici indică dragostea. Și dacă comportamentele nu sunt acolo, ne întrebăm dacă persoana ne iubește într-adevăr – puteți să credeți literal că viitorul tău hubby nu te iubește pentru că nu fac aceleași lucruri, indiferent cât de nevăzător, pe care l-ați văzut în căsătoria părinților voștri. “

11

Care sunt distrugerile tale??

imagine

Proiectat de Sade Adeyina

Pentru unii, face sex cu alte persoane. Pentru alții, asta face parte dintr-o căsătorie deschisă și sunt foarte bine cu ea. Oricare ar fi distrugerile tale, partenerul tău trebuie să știe despre ele, spune Ruskin și viceversa. Nu trebuie să fie la fel de dramatică ca și sexul. “În ultimii ani, o problemă majoră este utilizarea tehnologiei”, spune Ruskin. Unii parteneri nu doresc ca lor S.O. vorbind cu un ex pe Facebook, de exemplu, în timp ce alții se confruntă cu cât timp petrece celălalt pe social media indiferent de cine este.

Ar putea părea o mică problemă acum, dar Ruskin spune că poate arunca în aer ceva mare, deoarece este direct legat de așteptări. “Aveți această idee în capul tău despre cum vor fi lucrurile atunci când te vei căsători și asta nu este întotdeauna ceea ce se întâmplă”, explică ea. “Asta poate duce la o mulțime de conflicte, dar dacă vorbești despre asta în avans, să-ți stabilești așteptările și chiar să stabilești reguli când trebuie (cum ar fi nu telefoanele mobile în noaptea curentă sau niciodată să dormi în camere separate) atunci ești mai bine pregătit să rezolvi situații dificile atunci când apar. “