imagine

Ați auzit clișee de înșelăciune pe care le-ați onorat în timp – el începe să se intereseze mai mult de aspectul său, dintr-o dată pare să știe câteva trucuri sexuale noi – și sunt clișeuri pentru un motiv: aceste modele destul de evidente când sunt necredincioși. Dar există și semne mai timpurii subtile, lucruri specifice pe care toți oamenii spun și le fac inainte de ei se rătăcesc, potrivit Elizabeth Landers și Vicky Mainzer, autori ai cărții noi Scriptul: Lucrurile 100% absolut previzibile pe care oamenii le fac când le trișează.

Un script pentru filantrers? Că toți oamenii urmează? Sigur, pare o idee oversimplificată cu privire la un subiect complex. Dar Landers și Mainzer și-au dezvoltat teoria numai după ce au ascultat un șir de prieteni care le-au deschis pe băieții lor necredincioși. În povestea fiecărei femei, bărbații au dat aceleași rânduri, în aceeași ordine. Intrigat, perechea a început să vorbească cu soțiile rătăcite la nivel național. Și în sute de interviuri, au continuat să audă … aceleași rânduri, aceeași ordine.

Landers spune că pentru majoritatea bărbaților, urmărirea scenariului este un lucru subconștient, nu o conspirație vastă masculină. “Până când un soț pornește pe drumul spre adulter”, spune ea, “el a auzit deja explicațiile și raționalizările pe care ceilalți soți i-au folosit. Sigur, unele cadouri rele ar putea să citeze cu bună știință din scenariu, dar majoritatea oamenilor nu au conștienți că nu sunt implicați în acest scenariu.

Oriunde de la 22 la suta la 60 la suta dintre soti sunt susceptibili de a se deplasa, in functie de studiul pe care l-ai citit sau pe care expert il ceri. Dar aici este ceea ce majoritatea experților sunt de acord: majoritatea afacerilor se întâmplă în căsătoriile care sunt deja în dificultate – indiferent dacă soții sau nu înțeleg că este cazul. Deci, ascultați aceste linii de la Scriptul în propria ta viață; ele pot sau nu pot fi o dovadă greșită că omul tău va inselat – dar ele sunt semne că căsătoria ta ar putea fi îndreptată spre vremuri grele. Iată cum să le recunoașteți astfel încât să puteți întrerupe scenariul (indiferent cine o pornește, este nevoie de două pentru a acționa) și provocați-vă soțul să lucreze împreună cu dvs. pentru a trece prin petele aspre ale relației dvs..

Refuzul preemptiv

El spune: “N-aș face asta niciodată.”

Michael Stern, * un director executiv de 39 de ani, își amintește încă de ziua în care a spus aceste cuvinte soției sale. “Vorbeam despre afacerea președintelui Clinton”, spune el. “Am râs de ideea că voi fi vreodată necredincios”. Dar după un an și jumătate, sa îndepărtat.

Un om care spune că această linie probabil crede propriile sale cuvinte reconfortante, notează Landers. Dar la un anumit nivel, el urmărește scenariul, care îl învață să-și stabilească “caracterul” – soțul iubitor și susținător – la începutul căsniciei sale. Acest comentariu, spune Landers, “aruncă soțiile lor în afara drumului, astfel încât acestea sunt mai puțin probabil să creadă atunci când o afacere se întâmplă”.

Cum se întrerupe scriptul

Chiar și această linie aparent inofensivă oferă o bună deschidere pentru a genera un dialog despre fidelitate și apropiere. Dacă spune el: “N-aș face asta niciodată”, ai putea să răspunzi: “Eu nici eu. Dar dacă unul dintre noi se simte ispitit, putem vorbi despre asta?” Sau: “Este minunat să aud, dar se întâmplă cu atâtea cupluri. Ai vrea să mă anunți dacă te simți neliniștit în căsnicia noastră?”

*Numele au fost modificate.

Preocuparea pentru bunastarea ta

El spune: “Trebuie să vă vedeți un psihiatru”.

Jim Cannon nu și-a înșelat soția, dar acum trei ani, 32 de ani, sa apropiat. A fost atras de un coleg care era mereu plin de energie. “Soția mea poate deveni foarte obosită și frământată”, spune el. “Știu că are un program foarte ocupat, dar am decis că stresul ei a început să aibă un impact asupra mea și a celor doi copii ai noștri, în opinia mea, ea nu a făcut suficient efort pentru relația noastră. flirta mea de birou? El a sugerat soției sale să discute cu un medic despre a merge pe antidepresive. (Ea a refuzat.)

În interviurile lor, Landers și Mainzer au descoperit că aproape toți soții au spus soțiilor lor că sunt tulburați sau deprimați; în multe cazuri, bărbatul ar sugera că soția lui solicită consiliere profesională. “Nici măcar nu-și dă seama că o face, dar începe să construiască un caz”, spune Landers. “Te-a pictat ca pe cel care la alungat.” Desigur, unele dintre aceste femei ar fi avut de fapt nevoie de îngrijiri medicale. “Dar comentariul” tu ai nevoie de ajutor “a fost atat de pervasitor incat nu a putut mereu fi adevarat “, spune Landers.

Din fericire, atracția biroului lui Jim Cannon nu a evoluat mai departe. “Cu cât cunosc mai mult femeia la locul de muncă”, spune el, “tocmai nu m-am interesat suficient pentru a-mi risca căsnicia pentru ea”. Între timp, când încărcătura de lucru a soției sale sa luminat, ea și-a făcut stăpânirea. Jim și-a dat seama că “depresia” soției sale nu era chimică, ci o reacție naturală la o situație de viață agitată. Și el a reacționat trăgând departe – și a căzut în scenariu. “Am fost rapid să sară la concluzii despre starea mentală a soției mele”, spune el. “Și judecata mea a fost evident neclară de interesul meu față de femeia la locul de muncă”, spune el.

Cum se întrerupe scriptul

Dacă primiți un astfel de comentariu, nu îl respingeți pur și simplu sau lăsați-l să vă scuture din spate – sau, mai rău, să vă supărați. S-ar putea spune: “Mă simt obosit și stresat, dar ce te face să crezi că sunt serios deprimat?” Dacă sugerează că mergeți la consiliere, cereți-i să vină cu dvs. pentru terapia cuplurilor – apoi utilizați sesiunile pentru a vă ajuta pe amândoi să comunicați cu adevărat despre cât de greu a fost să vă gestionați viața ocupată și ce puteți face împreună să îmbunătățească situația.

Jocul viciilor

El spune: “Vă spun mereu să …”

Sotul lui Kelly Hanson a spus aceste cuvinte de atâtea ori că a învinuit se când a ajuns să aibă o aventură. De 28 de ani, ea a optat pentru a-și pierde timpul de la cariera ei ca designer de mobilier de origine pentru a-și îngriji fiul de 1 an. “Ken a continuat să-mi spună că ar trebui să mă întorc la muncă”, spune ea. “De fapt, am vrut să … M-am înnebunit în apartamentul nostru mic, dar am vrut să rămân la decizia mea și să-mi dau copilului încă un an cu mine cu normă întreagă”.

Landers recunoaște scenariul. “El vă spune să vă îmbunătățiți într-un fel. Întoarceți-vă la școală, luați-vă o sală de gimnastică, faceți timp liber, orice”, spune ea. Ar putea părea o dragoste dură, spune Landers și Mainzer – tipul tău te îndeamnă să-ți urmărești un scop care te va împlini. Dar de multe ori motivația sa de a face acest lucru (indiferent dacă este sau nu conștientă de el) nu este atât de altruistă. Unul: El se lipsește de premisa scenariului că este soțul pozitiv, de înaltă minte – la urma urmei, el doar încearcă să ajute. Doi: te poziționează ca pe cel care are nevoie de ajutor. Dar nu vei asculta. Și dacă doar tu ai fi, ai fi mai fericit și mai bine – ceea ce la rândul lui îl va face mai fericit.

Kelly, care este divorțată acum, spune că a pierdut acest semn de avertizare timpurie. “Ken a acționat ca și cum ar fi fost îngrijorat de sentimentele mele de a rămâne acasă”, spune ea. “Dar ceea ce se pricepea cu adevărat era că vrea să fiu mai mult decât o gospodină plictisitoare. Și mai bine ar trebui să fac ceva sau altceva”.

Cum se întrerupe scriptul

“Să-l provocați să se explice”, spune Landers. Spune el că dorește că ești mai mult în carieră? Că simte că nu-i ascultă sfatul? Dacă îi puneți întrebări, vă veți ajuta să înțelegeți ce este cu adevărat în mintea lui. În mod ideal, aceasta va începe o conversație în curs de desfășurare, care vă conectează în punctul de vedere al celuilalt.

Plecarea pentru atenție

El spune: “Ce zici de mine?”

Cei mai mulți bărbați nu vor spune această linie exactă, dar ei gândesc. Sentimentul – că el este subevaluat de dvs. – este exprimat în alte forme, cum ar fi: “Pot să-mi mulțumesc din când în când?” sau “N-am să fac niciodată ceea ce vreau să fac”. Sau poate s-ar putea să se bată în tăcere, ceea ce a făcut Jim Cannon. “Nu m-am simtit ca sotia mea ma apreciat”, spune el. “Casa a fost întotdeauna dezordonată, iar în noaptea nopții a petrecut mai mult timp în paturile copiilor – adormindu-le – decât pe a noastră. Între timp, m-am simțit ca și cum mi-am ținut sfârșitul afacerii, făcând partea de leu a veniturile noastre și conducerea copiilor în weekend. “

Fără îndoială, soția lui Jim avea o perspectivă foarte diferită, dar pentru un bărbat care urmărește scenariul, asta e în afara punctului. “El simte că nimănui nu îi pasă și că contribuțiile sale la viața de familie nu sunt evaluate”, spune Landers. Dar este greu de știut cât de profund se petrec aceste sentimente dacă nu vă spune.

Cum se întrerupe scriptul

Întoarce comentariile lui murdare într-o conversație reală. Dacă e tipul tăcut, va trebui să muncești mai greu să-i spargi. “Aduceți subiecte care implică sentimente”, spune Landers. Timpul tău poate fi întins în ultima vreme – poate crede că îl respingi? Pune-l drept. Sau puteți să întrebați dacă există ceva ce nu are legătură cu viața dvs. pre-copii, cum ar fi nopțile dvs. speciale de sărbători. Lasă-l să știe că ți-e dor de ei. Adevărul este că, probabil, ambii vă simțiți puțin apreciați. Deci, vorbiți despre aceasta și găsiți căi și faceți timp să vă reconectați.

Big Drift

El a spus: “Am crescut și nu ați făcut-o. Nu mă înțelegeți”.

Aceasta este o scenă pivot în scenariu. Nu mai înseamnă doar o deconectare între tine; el vă spune că voi doi vă îndepărtați. Plânsul nu sa schimbat prea mult – el continuă să se modeleze ca cel mai puternic, în timp ce nu ați reușit să evoluați într-un fel – dar tensiunea este mai mare.

Natura acuzativă a acestei linii sfârșește, de asemenea, să-și întărească argumentul, deoarece o soție adesea răspunde cu furie. Când Kelly au auzit aceste cuvinte, ea a spus: “M-am simțit ca și cum aș fi fost atacat și apoi, bineînțeles, am început să ne certăm. Am ieșit ca și defensivul, care nu era” obișnuit ” .“

De fapt, “am crescut și nu ați fost” este unul dintre multe comentarii pe care un om ar putea să le utilizeze pentru a declanșa un dezacord. “El te forțează să acționezi neplăcut sau irațional, ceea ce conduce în continuare la o pană între tine”, spune Landers. “Îl face să se simtă mai puțin vinovat de petrecerea timpului departe de casă.”

Cum se întrerupe scriptul

Da, este un comentariu stricat, dar cel puțin îți dă șansa de a lua parte la dialog. În timp ce Landers și Mainzer scriu: “Eureka! Vorbește! Pentru voi și cuvintele sunt … despre cum simte el!” Partea dificilă este să-l asculți fără a fi scurtat ca răspuns. “În schimb, încurajați-l să vorbească mai mult”, spune Landers. “Asta ar putea duce la mai multe discuții care ar putea să-i spună că îl înțelegi”.

Pauza dramatică

El spune: Nimic.

La un anumit moment, pare să fie o pauză în scenariu. Nu vorbește cu tine – poate că nici măcar nu te uita la tine – la fel de mult ca și când obișnuia. “Chiar înainte să văd oficial cealaltă femeie, am împărtășit mai mult cu ea decât cu soția mea”, spune Michael. “Era mai ușor să vorbim cu ea”. Practic, a găsit un nou confident – unul mai susținător.

Soții femeilor Landers și Mainzer intervievați au început să caute în altă parte aprecierea pe care o simțeau lipsită acasă. În cartea lor, autorii numesc acest lucru “vorbind cu un BMW (oricine, dar soția mea)”. Singura informație pe care BMW-ul trebuie să o conducă este ceea ce îi spune și îi arată despre sine – așa vede, să zicem, inteligența sa rapidă, nu temperamentul său de declanșare a părului. Cât despre soția sa, “Știe prea multe despre el”, spune Landers. Deci, din perspectiva lui, orice alta femeie este mai susceptibila de a sustine.

Cum se întrerupe scriptul

Ați putea fi lămurit de această perioadă de calm, dar nu fiți. “Faceți primul pas pentru a trece peste prăpastia”, spune Landers. S-ar putea să spui: “Mă simt ca în ultima vreme să fie distanța dintre noi. Știi că poți să vorbești cu mine despre ceva? Dacă bănuiți că ar putea fi atras de altcineva, întrebați-l fără furie. Sigur, este greu și dureros de făcut, dar ar putea să-l determine să recunoască adevărul. Și vorbind despre o atracție poate diminua o parte din fiorul ilicit pe care îl obține de la legătura cu o altă femeie cu vicleșugul.

Legea privind dispariția

El spune: “Voi avea nevoie de mai mult timp pentru …”

Trebuie să pună ore suplimentare la un proiect de lucru. Trebuie să-și petreacă mai mult timp pentru o cursă mare. În cazul lui Jim, a fost pur și simplu: Munca este nebună. Trebuie să pun ore îndelungate. “Soția mea nu știa că am rămas târziu să stau cu un coleg de sex feminin”, spune el. Anuntul “Avem nevoie de timp” vine cu întârziere în poveste, dar, uneori, înainte ca afacerea să înceapă. Decizia lui de a trăda poate să nu fie 100% sigur, dar se pregătește doar pentru caz. “El își îndreaptă atenția soției și își cumpără ceva timp”, spune Landers. “În acest fel, el poate să-și piardă nevoia de a răspunde mai târziu la întrebări despre locul unde se află.”

Cum se întrerupe scriptul

“Puneți întrebări acum!” spune Landers. “Mai ales dacă intestinul tău îți spune că se întâmplă ceva.” S-ar putea să spui: “Știu că aveți o treabă foarte mare de făcut, dar este că totul este? Este altceva care se întâmplă aici – ceva despre care să putem vorbi?” Apăsați problema.

Rețineți că orice script poate fi rescris. Aceasta poate fi una din ultimele șanse de a preveni o criză dăunătoare în căsnicia dvs. Nu lăsați neagărea sau resentimentele să vă împiedice să vă confiscați; depășind lucrurile greu împreună este ceea ce construiește legături semnificative care sunt cu adevărat indestructibile – indiferent de ce vă vine.

“De ce am inselat”: Du-te in mintea unui adulter de sex masculin.