Apelați-o nevoia de închidere sau doar o curiozitate simplă: Aproape toată lumea a fost tentată să verifice o flacără veche. Și în aceste zile, există o mulțime de modalități de a face acest lucru. Site-uri precum Classmates.com și emisiuni de realitate precum Fox’s Colegi de clasa și TLC A doua șansă toate oferă posibilitatea de a ajunge din urmă cu cel care a scăpat. Care este răul, credeți, pentru a afla ce are de gând să facă?

Nici un rău deloc – dacă ești singur. Dar dacă ești căsătorit, poate fi chiar periculos, spune Nancy Kalish, Ph.D., profesor de psihologie la Universitatea de Stat din California. În studiul său din 2003, despre 1000 de subiecți care au avut cel puțin o întâlnire față în față cu un ex, Kalish a constatat că un șocant 82% dintre aceștia au încheiat o afacere extramaritală cu fostul lor. Aproximativ jumătate din respondenții lui Kalish au mers atât de departe încât să-și divorțeze soții actuali, astfel încât ei să poată fi cu vechiul lor beaux pentru totdeauna! De ce este atât de puternică tragerea unor iubiri din trecut? Aici, trei femei se deschid despre ceea ce le-a atras înapoi la ex-lor și ce sa întâmplat ca rezultat.

“A trebuit să-i cer scuze”

Tim * și m-am îndrăgostit când aveam 16 ani. Dar la acel moment aveam și un secret: Cu câteva luni înainte să-l cunosc, eram violat de fiul unui vecin. N-am spus nimănui ani întregi și în loc să încerc să îngrop în incident acest incident. Ca rezultat, am pierdut încrederea în toți oamenii, un sentiment care a devenit mai puternic atunci când Tim și cu mine am rămas greșit accidental. Vroia să se căsătorească, dar nu eram gata. Așa că am avut un avort și m-am simțit atât de oribil încât l-am împins pe Tim. Relația a izbucnit și sa încheiat când aveam 18 ani.

Nu l-am văzut pe Tim mai mult de 20 de ani. În acel moment, m-am căsătorit și am avut doi copii. Am crezut că sunt fericită. Dar asta a schimbat ziua în care am pregătit-o pe fiica mea pentru prima ei mărturisire. Mi-a dat seama că nu eram cinstit cu toată lumea în viața mea – în special, Tim. Nu știa de ce am refuzat să mă căsătoresc cu el. Am hotărât că merită adevărul.

Am contactat-o ​​pe Tim și am aflat că era de asemenea căsătorit, avea copii și că a trăit la doar două ore de mers cu mașina de mine. O săptămână mai târziu ne-am întâlnit la prânz. Am vorbit o oră, explicând de ce nu m-am căsătorit cu el și cât de vinovat am simțit că l-am rupt inima. Apoi a spus: “Sper că te-ai căsătorit fericit.” Deși m-am gândit că sunt, văzându-mă pe Tim, mă făceam să mă întreb.

Am continuat să ne trimiteți prin e-mail și să ne întâlnim. Patru luni după prânzul nostru, am fost atât de atrași încât am sărutat. Ne-am îndrăgostit din nou – tocmai nu știam ce să facem cu dragostea noastră. Am discutat chiar despre a avea o aventură, dar am decis că amândoi vom avea nevoie de mult mai mult.

Nu cu mult timp înainte soțul meu, John, recunoscând că sentimentele mele pentru el s-au schimbat, au ghicit că ceva sa ridicat. Când i-am spus lui Ioan adevărul, a fost copleșit. Ne-am înscris imediat pentru consiliere de căsătorie și încă încerc să lucrez la căsnicia mea. Dar sentimentele mele nerezolvate pentru Tim sunt o mare parte a problemei.

Dar curând Tim a făcut o alegere conștientă să rămână în căsnicia sa. Mi-a spus că, dacă nu ar fi fost pentru copiii lui, lucrurile ar fi diferite. Deși a fost dureros să-i rup lucrurile, îmi respect decizia. A fost singura alegere pe care ar fi putut-o face în cele din urmă. Timpul este totul, iar asta nu a fost timpul nostru. Dar sunt recunoscătoare că l-am întâlnit din nou pe Tim. Mărturisirea mea către el ma ajutat să încep să-mi pun trecutul în spatele meu.
–Janet, Cherry Hill, New Jersey

* Numele au fost schimbate.

“Sentimentele mele pentru el nu au murit niciodată”

Steven și cu mine aveam relația perfectă la colegiu. Dar, după doi ani, sa despărțit de mine. Am fost devastată și nu mi-am cunoscut motivul decât după ani de zile: părinții lui Steven nu credeau că am fost suficient de puternic sau că l-aș fi împins în mod profesional. Următoarea prietena a lui Steven părea să fie mai multă tipă, iar în curând sa căsătorit cu ea. M-am căsătorit și cu un tip pe nume Jim. L-am iubit, dar sentimentele mele n-au fost la fel de puternice ca și pentru Steven.

De-a lungul timpului, Jim și cu mine am început să ne certăm foarte mult. După o luptă deosebit de proastă, am știut că trebuie să-l divorțez. Pe un capriciu, am urmărit adresa de e-mail a lui Steven pentru a vedea cum a fost el. Când i-am mărturisit că am fost nefericită în căsnicia mea, am fost surprinsă să-l aud spunând că și el este nefericit. În câteva zile, am știut că dacă atracția era încă acolo, ne-am divorța pe soții noștri și am încercat să facem relația noastră de lucru. Așa că am decis să ne întâlnim.

Deși eram încântat să îl văd pe Steven, m-am îngrijorat că nu va mai fi atras de mine: aș fi făcut mult în greutate de la colegiu. Când ne-am întâlnit într-un hotel, am văzut că Steven era și mai greu și avea păr gri. Dar nici unul dintre noi n-a îngrijit; temelia iubirii era deja acolo. Când am făcut dragoste, am simțit că a fost dintr-un film.

Ne-am întors la casele noastre și ambele au început procedurile de divorț. Soțul meu a fost convins că Steven era responsabil pentru divorțul nostru. Totuși, i-am spus că Steven nu are de-a face cu el; era mai ușor pentru Jim să dea vina pe altcineva decât pe el însuși.

Eu și Steven ne-am căsătorit în septembrie 2001, puțin peste un an după ce ne-am reconectat. Pentru a-mi ușura, copiii mei i-au plăcut lui Steven de la prima dată când l-au întâlnit. Fiicele lui Steven rămân supărătoare cu tatăl lor pentru că se îndepărtează de stat, dar, de asemenea, văd că este mai fericit și, ca rezultat, un tată mult mai iubitor. Drumul pe care l-am ales cu Steven nu a fost unul ușor, dar merită cu siguranță.
–Diane, Baltimore

“El a fost un geek în trecut, dar acum sunt îndrăgostit”

În liceu, Jerry și cu mine eram colegi de studiu. În timp ce el a precizat că a fost atras de mine, nu aș admite că mi-a plăcut și el. Am fost interesat să întâlnesc băieți mai răi. I-aș putea spune lui Jerry că era gelos, dar totuși am rămas prieteni buni.

În colegiu am păstrat legătura cu Jerry și m-am simțit apropiindu-se de el. Într-o noapte, în timp ce mergeam pe plajă, am început să ne sărutăm. Când am sugerat că vom găsi ceva “mai confortabil”, el ma surprins spunând că nu. Am fost atât de rănit că am întrerupt contactul și nu am vorbit timp de 12 ani.

În acea perioadă, m-am căsătorit și am avut trei copii. Dar multe lucruri mi-au amintit încă de Jerry: un cântec Elton John pe care-l ascultam, o mașină ca a lui pe autostradă. Mă întrebam de ce m-a respins pe plajă cu ani în urmă. Am simțit o nevoie tot mai mare de reconciliere cu Jerry, așa că l-am sunat.

Când ne-am întâlnit la prânz, am vorbit și am vorbit. Am continuat să ne întâlnim pentru a vorbi – și, la un moment dat, el sa aplecat și ma sărutat. Lumea a căzut. Săptămâni mai târziu am decis să petrecem ziua împreună. I-am spus soților noștri că am avut obligații de serviciu, am primit o cameră de hotel și am făcut dragoste.

Dar după aceea, realitatea a început să se scufunde: Iată-mă, o persoană rațională care face un lucru foarte rău și periculos. Nu înseamnă că nu-mi plac soțul; e un om minunat. Jerry îi iubește și soția. Putem să rămânem cu soții noștri până când vom ajunge la 88 de ani. Chiar și așa, am continuat să-l văd pe Jerry încă de când am făcut contact cu 10 luni în urmă. Am făcut dragoste o singură dată; am realizat că prețul de plată nu merita. Poate că Jerry și cu mine vom merge pe căi separate. Chiar dacă se întâmplă asta, nu regret ce am făcut. Toți avem trecuturi – și secrete – altele nu știu.
–Allison, Monterey, California

om cheating on woman

Hepp

Fostul Flames: Fapte

Ochelari de deschidere din sondaj de Nancy Kalish, autorul Pierdut și găsit iubitori:

  • Cum au ajuns aceste iubiri pierdute în contact? Este o cravată: 21% au făcut acest lucru prin telefon și 21% prin corespondență scrisă. Zece procente s-au întâlnit una câte una în parte, iar 6 la sută s-au văzut într-o reuniune liceală.

  • De ce s-au despărțit, în primul rând? Dezaprobarea părintească a fost principalul motiv pentru care tinerii iubitori s-au despărțit (25%). Alte motive includ: a fi prea tânăr să se angajeze sau să se îndepărteze (ambele 11 procente).
  • Sunt oameni care caută flăcări vechi nefericite cu relațiile lor actuale? Este o aruncare: jumătate dintre respondenți spun că căsnicia lor este în dificultate; jumătate spun că s-au căsătorit fericit.