Већина мајки добити поклони на дан мајке, али Амбер Тамблин није већина мајки. Уместо да чекају фенси присутне или брунцх, одлучила је дати нешто њеној кћери да обиљежи њен први дан мајке као мајка: емоционална песма.

Тамблин је у фебруару поздравила своју ћерку, Марлов, и искористила своју песму – која је објављена на сајту Ами Поехлер, Сајт Ами Поехлер, Смарт ГирлсПаметна девојка – поделити своја искуства и пре и након што је родила.

Погледајте овај пост на Инстаграму

Најновија песма @амерросетамблина посвећена је њеној кћери на #мотхерсдаи ❤❤ ❤

Пост који је поделила Ами Поехлер’с Смарт Гирлс (@амипоехлерсмартгирлс)

У “И за Да”, Тамблин говори са својом кћерком о учинку који је мајка имала на њу, и како она планира да учини своју ћерку да буде моћна жена.

Почела је писањем о стварном рођењу њене кћерке:

“Да, отворио ми се мој абдоменкао око и трепнула сам теу бићу, слатка суза;Моја једина шупа је порасла,ћерка екватора тела,пљување наде из канала мог гутљаја.Да, након што сте се опустили,спустили су ме затворенимса двадесетак металних трепавицаударам у моју кожу. “

Затим је наставила да се бави њеним искуствима трудноће током избора, а контраст између онога што се дешава у свету и онога што је доживјела као њена ћерка је расла унутар ње. Само неколико недеља пре него што је родила, Тамблин је учествовала у Женском марту, што је признала у песми:

“Да, маршала сам с тобому рату жена у Вашингтонукада сте били спремни да се родите,против лекарских наређења,против боље пресуде,против системакоја жели наше животене живи. “

Она је завршила песму са поруком Марлоу о њеним страховима и жељама као родитељу за њу док она одрасте.

“Да, не могу да будем потпуно сигуран.Да. Разбија ме да знам да не могу.Да. Познаћете болове за које никад нисам желео.Да. Бићу тамо за неке, али не све. “

И она се уверила да укључи своје жеље за њеном ћерком да игнорише негативне утицаје које наше друштво може имати на жене.

“Да, ми смо несавршени и наше несавршености су ратови које нећемо платити сами себи.Да. Научићу те лепотом другачијом дефиницијом.Да. Очекујем све за вас и ништа од вас.Да. Ја ћу те волети као своје, а не своје.Да. Ја ћу научити љубазност према вашем телу. “

Тамблин пише поезију откако је била дијете, а у “И за Да” ставила је ријечи на осјећаје и искуства које многим мајкама тешко вријеме артикулира. Њена љубав према њеној ћерки је јасна, а њена захвалност како је постала мајка променила је, физички од својих стрија до њеног ожиљка ц-дијељења да би се унутрашње понижавала њеним присуством.

“Да, волим те већу и светлију од рођења нове галаксије”, написала је у слатком поклону. Речи могу бити Тамблинова, али сигурна сам да се све мајке могу повезати са огромним осећањем љубави која ова песма изражава.

Прочитајте целу песму овде.

[х / т Хуффингтон Пост

Пратите Редбоок на Фацебооку.