Пре неки дан сам послао поруку са својим пријатељем Маком. Мак је лажно име, које користим јер је оно о чему смо Мак и ја слали порн. (И да, зато сам и ја анониман овде.) Написао сам: “Желите ли сутра увече и гледати Метсову игру?” Мак је одговорио: “Не, не могу у Чикагу због посла.” И одговорио сам: “У реду, забавите се у својој слабо осветљеној хотелској соби с врућим лаптопом у крилу који гледа ИоуПорн.” И Макс се вратио: “Ум, то је буквално оно што тренутно радим.” И пошла сам назад, “Ев.”

Ако сте и ви “Фуј?” Па да, фуј. Кривим. Мак и ја смо обојица срећно ожењени, моногамни мушкарци који раније нису причали о порнографији. Чињеница да смо сасвим сигурно сигурни да се шалимо о томе у сваком случају само доказује колико је ово прозрачно. Доступност и ширина и изванредна лакоћа конзумирања порнографије су толико масивни, продире кроз сваку ситну корпуску наших медија засићених живота (последњи пут када користим реч пробити, обећање!). И ја ћу тврдити да 1) ваш супруг вјероватно гледа порнографију и 2) то не значи да је перверзна наказа. Вероватно је прилично нормалан.

Могу само да те чујем. О, не, ти размишљаш. Не мој Јасон! Не мој Брајан! Мој Цхарлес не гледа те прљаве ствари! И можда си у праву. Можда твој Цхарлес не гледа порнографију. Можда вам се Цхарлесу не свиђа. Можда се уопште не препушта ужитку ужива у себи. Или можда, ако јесте, све ваше потребе Чарлсу као еротичног помоћника је фотографија коју ви момци храните једни друге торте на дан венчања. Честитам! Али не постаните супериорнији, јер разне студије сугеришу да било где између 50 и 99 процената мушкараца гледа порн. И кладио бих се на виши крај – за кога мислите да лежи на истраживањима: људи који су нервозни да кажу да гледају порно или људи који су срамоти да кажу да их не раде? Ако размислите о томе у целини, мушкарци би вероватно могли лечити рак и победити Цанди Црусх у исто време ако нисмо провели толико времена гледајући КСКСКС видео снимке. Али најбоље је не размишљати о томе. Нико не сме размишљати о колективном звуку од 113 милиона једноручних руку.

Али чекај, ти размишљаш. Није у реду! Порнографија је нека врста варања! Порнографија је дрогерија за оргије са стриптизетом! Заправо, није. Седам минута снимка “Кућне ћерке која досађује испоручује пиззу од кобасице” није оно што вас води да упознате вашег сарадника са Инном Ред Рооф. Као венчани, могу вам рећи да још једна емоционална веза није моја фантазија када гледам порнографију. Моја фантазија је мање везе – и порнографија је нула однос. “Што се тиче корелације између људи који конзумирају нормални порнографски материјал и не вјерују”, кажу саветници Цхарлеса и Елизабетх Сцхмитз, двојица доктора који су прошли 33 године интервјуисали хиљаде парова о брачне проблеме, “ми то једноставно не видимо.”

Елизабетх додаје: “Ако није компулзивно, ако то није зависност, ако то није трансгресивна, тврдосна порнографија која свакоме штети и, што је најважније, ако сте на неки други начин срећни у браку и сексуалном животу, онда ништа брине се.”

Али зашто то радите? Питате се. Ако то није зато што ћете спавати са другим људима или крију тајни јен за садомасохизам, зашто срећно ожењени мушкарци желе да гледају чудне жене имају секс? Па, зато што можемо. Када сам напунио 14 година, било је као да је прекидач био бачен и постао сам нека врста Валкинг Деад зомби, уместо да једем мозак, само сам очајнички требао видети груди. Због тога сам седео кроз страшне, досадне мекане језгре порно филмова на ноћном Сховтиме-у у осамдесетим. Због тога сам стајао у апотеци беспомоћно и гледао у проблеме Плаибои магазин који је стајао само неколико метара испред мене, али би могао бити и на хиљадама миља далеко. Али сада? Као да је пријатељ рекао да не купује сладолед: лакше је рећи не у продавници прехрамбених производа него сваки пут када уђете у кухињу. У 2015. години, сваки пут када отворимо наше рачунаре, идемо у кухињску кухињу са више врста и укуса сладоледа него што бисте могли конзумирати.

Међутим, не ради се само о физичком задовољству, каже Давид Греенан, породични и парошки терапеут у Њујорку који већ више од 20 година третира људе у односима: “Људи то раде да би побјегли, да би побјегли из тренутка. Да се ​​бавите анксиозношћу, усамљеност, осећањима неадекватности “- знате, бити људско биће на Земљи. Морам признати да је ово истина за мене. Понекад пуцам из ПорнХуб-а из истог разлога што компулсивно проверавам своје е-поште или спортске резултате или било шта друго на мом телефону: да избјегнем непријатност да будем тамо гдје сам, да се борим против досаде обичног живота.

Чак и ако мислите да порно не варање, можда се питате, Шта у вези мене? Нисам ли довољно добар? Стручњаци са којима сам разговарао потврдио је да порно може учинити да жене буду неадекватне или непривлачне. Кунем ти се, те ствари нису повезане. Можемо да вас нађемо врело, а још увек уживамо да замислите да имате секс са другим женама. Бити добар и веран колега није у томе што негира да постоји мали део вашег мозга који размишља о сексу са другим људима; знају да ће се деловање на њему уопште не бавити. А што се тиче сексуалних фантазија, тврдим да је порно мање проблематична од фантазије моје жене о мом колеги Кевин, што је она признала мени више пута (ФИИ, некада заиста био довољан). Зато што порно није стварно. Заправо, порно је изузетно лажно. “Мушкарци”, каже Цхарлес, наводећи оно што мислим да је једно од најочигледнијих и на неки начин тужних чињеница о стању мушког пола, “чешће су жене способније да користе секс због једноставног физичког задовољства”.

Неколико студија показало је да порнографија може имати позитиван утицај. Једна студија из 2007. године утврдила је да “многи млади дански одрасли верују да порнографија има пре свега позитиван ефекат на различите аспекте свог живота”. Ако сте уплашени да ће ваш човек предосећање за порнографију нанети штету његовом учинку у спаваћој соби, размислите поново: студија из 2015. године такође је закључила да изгледа да сексуални стимуланси (ака ствари које вас враћају) “мало вероватно негативно утичу на сексуално функционисање … “зато што су” одговори у ствари били јачи у онима који су гледали више ВСС [визуелних сексуалних стимуланса] “.

Дакле, ако и даље мислите, Грло је! Глупо је! То су безгласни глумци који имају безумни секс пред камерманима који вероватно носе фармерке! Ми се људи потпуно слажемо. Гледајући то, смањимо нас чак и по сопственој процени. Знајући да без обзира на то колико смо софистицирани верујемо да јесмо, још увек смо само неандерталци у себи понизни. То је један од разлога због којих не тврдим да морате бити про-порно. Ако пронадјете порнографију узалудно, то је више него разумљиво. Поента није да је то сјајно; то је то, опет, то је као сладолед. Навика вашег супруга да га конзумира није неопходно сјајно за њега, али то је задовољство импулсом који није лако искључити – или да сте желим да се потпуно искључимо.

Зашто? Због тога што је релативно здрава тајна, а у браку, тајне нам омогућавају да имамо различита јаза. Не мислим на то да имам тајну другу породицу у Миннеаполису; Мислим задржи део вас који је само за вас. Какав тајни живот који постоји између вас и стварно добре књиге. И да, мислим да тајна може бити између човјека и клипа навијачице која уђе у голог момка базена. Кажем да је у реду, па чак и добро, имати тајни фантазијски живот. За огромну већину нас није тешко задржати фантазије ограничене на домен фантазије. (Поред тога, слажем се: Људи који не могу задржати своје фантазије, биће у невољи да ли проводе интимно вријеме са својим компјутерима или не.)

Дакле размислите да направите мир са оним што ваш човек може да ради када каже да се одмарају. И шта је он дефинитивно радећи када се налази у Чикагу са клијентима. Јер било шта на том екрану је мање интересантно од онога што радимо са вама, без обзира на било који дан у недељи. Ти си оно што је стварно важно. Такође, то би нам се свидело ако бисте се бар претварали да не знате шта је у нашој историји претраживача – то ће нам помоћи да задржимо достојанство.

Пратите Редбоок на Фацебооку.