Makan Cara Anda untuk Seks yang Lebih Baik

closeup of two ripe red strawberries on white background

Enrico Fianchini / iStock

Kajian menunjukkan bahawa vitamin dan mineral tertentu boleh meningkatkan tahap hormon, meningkatkan sensitiviti saraf, dan melakukan hubungan seks dalam pelbagai cara yang halus namun ketara. Pada masa akan datang, anda tertanya-tanya mengapa anda berasa begitu gembira semasa makan malam, lihat jika salah satu daripada makanan ini boleh disalahkan … dan mungkin anda ingin memberikannya tempat yang tetap pada senarai kedai runcit anda. Selamat menjamu selera! Dikutip dari Tips Seks 500 REDBOOK oleh Judy Dutton.

closeup of two ripe red strawberries on white background

Enrico Fianchini / iStock
Strawberi

Pasti, beri kecil, buah-buahan comel yang cantik ini kelihatan cantik seksi
sudah. Tetapi di atas itu, mereka mengandungi antioksidan dan
meningkatkan peredaran, sehingga peluang anda mendapat pertemuan berdarah panas.

tiga brown eggs on a white background

YinYang / iStock
Telur

Telur ayam, rancak, cerah, bawah atau ke tepi, telur penuh dengan vitamin B6, yang membantu badan mengimbangi tahap hormon dan mengatasi tekanan. Adakah bos psiko anda atau ibu mertua mengejutkan mojo lovemaking anda? Perintahkan omelet untuk menetapkan perkara yang betul, atau cuba makanan lain yang kaya dengan B6 (bayam, wortel, kacang, biji bunga matahari, kuman gandum, atau ikan).

a steak that has been grilled and garnished on a white plate

Ron Chapple Stock / iStock
Steak

Karnivora bergembira! Daging ayam dan daging ayam boleh membantu membendung pengeluaran prolaktin badan, hormon yang pada tahap yang tinggi dapat meredakan pemanduan anda. Jangan risau, pencinta vegetarian, anda boleh mendapatkan faedah yang sememangnya mengepam semangat dari beras perang, roti bijirin, sayur-sayuran hijau berdaun, dan keju yang rapuh seperti Cheshire atau Lancashire.

mentol of garlic with three loose cloves on white background

Jorge Farres Sanchez / iStock
Bawang putih

Diberikan, nafas anda adalah senjata pemusnah besar-besaran selama beberapa jam selepas itu, tetapi melewati gangguan kecil ini, dan perasa yang pedas ini akan memupuk kehidupan seks anda dengan meluaskan saluran darah dan meningkatkan peredaran di seluruh wilayah anda..

dibungkus bar of chocolate on white background

Yuri Arcurs / iStock
Coklat

Ada sebabnya kandungan gula koko ini adalah ubat pilihan untuk majoriti wanita. Ia mengandungi sebatian yang dipanggil methylxanthine, yang mencetuskan pembebasan dopamin dalam tubuh. Ini, seterusnya, boleh membuatkan anda terasa dengan keseronokan dan membuat anda meleleh di tangannya.

satu whole orange and one sliced half orange on white background

Doug Cannell / iStock
Jeruk

Makanan yang tinggi dalam vitamin C tidak hanya melawan selsema, mereka juga boleh menggugurkan atau dua. Itu kerana vitamin C menaikkan tahap oxytocin anda, hormon yang menggalakkan anda untuk ikatan dengan cara yang paling mudah kita kenal dengan manusia – dengan memeluk.

a pile of oats on a white background

Linda & Colin McKie / iStock
Oatmeal

Bijir sarapan pagi ini mungkin tidak kelihatan seksi, tetapi kajian menunjukkan bahawa oat meningkatkan tahap testosteron dalam darah anda (seks pagi, sesiapa?).

a ginger root with fresh ginger slices on white background

Oliver Hoffmann / iStock
Halia

Sama ada anda membawanya ke dalam teh atau di atas sushi anda, keinginan Timur ini menghidupkan semula metabolisme anda, yang dapat merangsang seluruh tubuh anda dengan tenaga seksual yang diperbaharui.

empat walnuts in shells on white background

Elena Elisseeva / iStock
Walnut

Makanan ringan ini penuh dengan asid lemak, yang merupakan komponen utama dalam hormon seks. Oleh itu, teruskan dan luangkan sedikit pada salad anda atau dalam campuran coklat anda untuk mendapatkan kembali seksi anda pada malam ini.

a jar of honey with a wand to drizzle

filonmar / iStock
Madu

Ambil gula dalam teh anda? Beralih kepada alternatif ini. Ia mengandungi boron, mineral yang boleh meningkatkan kadar badan anda dalam testosteron hormon libido.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 13