lelaki and woman with heads touching in bed

Stockbyte / Getty Images
Kami menunjukkan kepada anda cara untuk berhubung dengan diri anda sendiri (dan lebih bahagia!) Supaya anda dapat bersemangat, seks bertiup setiap hari dalam setahun.

lelaki and woman with heads touching in bed

Stockbyte / Getty Images
Setakat resolusi Tahun Baru pergi…

“Dapatkan kehidupan seks yang lebih baik” mungkin jatuh ke bawah dalam senarai, selepas “Kurangkan berat badan,” “Latihan lebih banyak,” dan “Makan sayur hijau.” Tetapi sebenarnya, seks juga sihat – untuk anda dan untuk perkahwinan anda. (Selain itu, bekerja di atasnya adalah lebih menyeronokkan daripada mengira kalori.) Jadi pada bulan Januari ini, menguruskan kehidupan seks anda dengan mengikuti resolusi yang menyeronokkan ini – kami menjamin ia akan membawa kepada percubaan yang menarik dan memuaskan dan mengambil kehidupan seks anda tahap baru.

perempuan legs crossed laying in bed

Trinette Reed / Getty Images
Resolusi # 1: Bersumpah untuk memberi tumpuan kepada apa yang anda suka di tempat tidur.

“Kunci nombor satu untuk keseronokan yang lebih besar adalah mengetahui apa yang mengganggu anda,” kata Aline Zoldbrod, Ph.D., ahli terapi seks dan pengarang Perbualan Seks. Anda mungkin mempunyai beberapa idea, tetapi jika anda – dan suami anda – bergantung kepada teknik lama yang sama, sudah tiba masanya untuk mengetahui apa lagi yang menekan butang panas anda. Percubaan apabila anda seorang diri: Pikirkan tentang apa yang telah membangkitkan anda pada masa lalu atau mengenai perkara yang anda ingin suami anda lakukan apabila anda berdua berada di bawah penutup. Adakah anda mendengar sendiri berfikir, “Saya berharap dia akan menyentuh leher atau dada saya?” Jika ya, isikan dia pada waktu berikutnya anda mendapat snek. “Mengetahui apa yang menjatuhkan anda di atas katil adalah hadiah yang boleh anda berikan sendiri – dan dia,” kata Zoldbrod.

hitam lace slip

Karl Juenger
Resolusi # 2: Berkomitmen untuk terus berhubung dengan sisi sensual anda.

Anda hampir tidak dapat mengingati hari-hari awal dalam percintaan anda apabila anda benar-benar menghabiskan masa memetik pakaian tidur anda, tetapi kemungkinan pakaian anda dipenuhi dengan perkara-perkara yang lebih seksi daripada baju kaus dan PJ flanel. “Wanita memerlukan lebih banyak persediaan untuk bercinta daripada lelaki, dan sebahagian daripadanya menjadikan diri anda merasa cantik,” kata Ava Cadell, Ph.D., seorang ahli seks klinikal dan pengarang Panduan Idiot untuk Seks Oral. “Anda lebih cenderung berminat dengan seks dan memulakannya jika anda memakai sesuatu yang seksi.” Jadi tekan kedai pakaian – dan ketika anda berada di sana, ambil beberapa minyak wangi, seprai sutera, atau beberapa lilin wangi. (Pergi untuk aroma likuid atau timun, penyelidikan menunjukkan kedua-dua peningkatan gairah pada wanita.) “Mengekalkan semua deria anda merangsang sepanjang masa menjadikan anda lebih sanggup dan dapat mengalami pengalaman seks yang lengkap,” kata Cadell.

wanita in lingerie rubbing mans shoulders

g_studio / istock
Resolusi # 3: Ingatkan diri anda untuk menjangkau dan sentuh dia setiap hari.

Kami tahu, kadang-kadang seminggu berlalu apabila hubungan fizikal dengan suami anda memerah melepasi dia untuk sampai ke sinki bilik mandi. Memandangkan bahawa lebih sukar bagi wanita untuk melambai seks tanpa menyentuh sehari-hari, ini boleh menimbulkan peredam yang nyata pada keintiman. Jadi buat satu titik untuk menggosok bahu, memegang tangan sambil menonton TV, atau semata-mata memberinya pelukan apabila anda pulang ke rumah. Kajian baru-baru ini di University of North Carolina di Chapel Hill mendapati bahawa memeluk kerap meningkatkan tahap oksitosin wanita, hormon yang membuat anda lebih dekat dengan pasangan anda. Mencium bibir sekurang-kurangnya sekali sehari adalah satu lagi cara yang baik untuk mengekalkan keghairahan. Sebaik sahaja anda mula menjangkau lebih banyak, anda dan suami anda akan berasa lebih disayangi dan dihubungkan, dan, mempercayai kami, percikan api akan terbang.

kepada do list jotted down on notebook

Tina Spruce / iStock
Resolusi # 4: Berhenti merancang senarai tindakan anda semasa melakukan hubungan seks.

Kerja, keluarga dan rakan-rakan yang menjalin kerja membuat anda banyak berfikir – kadang-kadang walaupun anda bercinta. “Ini masalah besar bagi wanita, mereka lebih mudah terganggu daripada seks berbanding lelaki,” kata Zoldbrod. Dan tidak seperti lelaki, tahap gairah wanita cenderung berfluktuasi dan boleh jatuh dengan cepat. Ini bermakna jika anda dihidupkan dan mula memikirkan pembersihan kering yang anda terlupa, ia boleh merosakkan masa ini, seperti itu. Untuk mengekalkan diri anda semasa melakukan hubungan seks, buangkan gangguan. Sekali seminggu, tuliskan senarai tugasan anda dan bincangkan sebarang kebimbangan anda tentang keluarga, kerja, atau isu lain dengan suami anda – sebelum anda tergelincir di antara kepingan. Kemudian apabila tiba masanya untuk seks, anda benar-benar dapat memberi tumpuan dan menikmatinya.

kayu chest filled with lubricants vibrator feather tickler and silk

Karl Juenger
Alat Seks Setiap Wanita Harus Memiliki

Psst! Mahu menaikkan kehidupan seks anda? Kami telah mendapat sudu di bilik tidur yang penting yang akan memanjat dunia anda. (Bonus: Anda mempunyai kebanyakan mereka sudah!)

tersenyum man and unhappy woman under white cover in bed

Joan Vicent Canto Roig / iStock
Resolusi # 6: Bersumpah untuk bercakap jika sesuatu tidak berfungsi untuk anda.

Kita semua ada di sana: Anda membiarkan lelaki anda melakukan sesuatu yang difikirkannya adalah turn-on yang luar biasa, dan sementara anda berbaring di sana tertanya-tanya apabila dia akan selesai. Wanita sering melakukan ini – atau bahkan keseronokan palsu – kerana mereka sama-sama malu untuk bercakap atau takut untuk mengkritik rakan mereka. Tetapi jika dia terus melakukan perkara yang salah, anda akan ditinggalkan tidak puas lagi dan lagi. Seterusnya, tunjuk kepadanya dengan lembut. Cadell menasihatkan bahawa bukannya berkata, “Anda tidak pernah melakukan X” atau “Saya tidak suka apabila anda melakukan Y” – yang keluar sebagai negatif – cuba, “Saya suka apabila anda mengurutkan payudara saya dengan perlahan dan tidak meremasnya. ” Dengan cara ini dia tidak akan merasa ditolak, dan anda akan mendapat pelukan yang anda mendambakan.

a happy couple smiling in bed together

Joan Vicent Canto Roig / iStock
Resolusi # 7: Dan juga komit sendiri untuk bercakap jika ada yang bekerja untuk anda.

Sekiranya hubungan seksnya baik, mengapa bersusah payah bercakap mengenainya, bukan? Salah. Pakar-pakar seks bersetuju bahawa memberitahu suami anda berapa banyak yang anda suka dengan apa yang dia lakukan dengan sempurna di tempat tidur adalah sama pentingnya memberitahunya apa yang tidak berfungsi. Jadi rintihan ketika dia berenang di zon kesenangan dan memuji dia nanti juga. Tetapi pastikan untuk memberikan butiran. Sebagai contoh, katakan, “Ia terasa luar biasa apabila anda mencium perut dan paha saya.” Dia akan sangat gembira untuk mengetahui bahawa dia mempunyai sentuhan sihir yang dia akan teruja untuk melakukan penampilan ulang. Jika itu bukan resipi untuk kehidupan seks yang hebat, kita tidak tahu apa itu!

ibu dad and baby feet peeking out from under bed sheet

Sergey Ivanov / iStock
Resolusi # 8: Jauhkan anak-anak dari menghabiskan setiap malam di tempat tidur dengan anda.

Tidak dapat difahami mengapa anda ingin membawa anak-anak kecil anda ke tempat tidur – selalunya satu-satunya cara anda dapat tidur. Tetapi matematik adalah mudah: Dua orang ibu bapa dan satu kanak-kanak di atas katil sama dengan seks sifar. Cuba sebaliknya: Menguatkuasakan peraturan “tidak ada kanak-kanak di tempat tidur” (kecuali, katakan, mereka sakit) dan minta suami anda bergilir dengan anda bangun apabila anak anda mula menangis di tengah malam. Dengan cara ini, anda berdua boleh berbuat lebih daripada sekadar tidur.

dua small girls on floor watching tv

Josef Philipp / iStock
Resolusi # 9: Memutuskan untuk membiarkan Dora dan Wiggles melakukan penjagaan anak.

Tiada siapa yang mencadangkan anda menanam tompok di hadapan tiub selama berjam-jam. Tetapi sebenarnya, ada kalanya – katakan pagi Ahad – apabila muncul dalam DVD kegemaran anak-anak adalah satu-satunya cara untuk mendapatkan beberapa lovin ‘. Dan, mempercayai kami, sedikit masa TV tambahan tidak akan menyakiti anak anda seperti yang diperlukan beberapa kali untuk membantu hubungan anda.

lelaki and woman wearing white embracing in bed

Nina Vaclavova / iStock
Resolusi # 10: Bersikap seks (kadang-kadang) apabila anda tidak berada dalam mood.

Seperti kebanyakan wanita, anda mungkin mempunyai malam apabila seks adalah perkara terakhir yang ada di fikiran anda, dan anda akan memberi apa-apa untuk melepaskan diri dan mendapatkan lapan jam menutup mata. Tetapi kemudian suami anda memberikan isyarat bahawa dia sudah bersedia untuk beberapa nooky. Apa nak buat? Nah, bersama dengan idea ini sebenarnya boleh menjadi kejutan untuk anda. “Jika dia tahu bagaimana untuk menolak butang anda, maka melakukan hubungan seks apabila suami anda sudah bersedia dan anda tidak bermakna ia sangat mungkin anda akan terangsang sebaik sahaja anda pergi,” kata Zoldbrod. Ia juga boleh memberi anda dan suami anda dorongan di luar bilik tidur. Satu kajian baru-baru ini oleh Biro Penyelidikan Ekonomi Negara mendapati bahawa seks memainkan peranan utama dalam kebahagiaan seseorang. Jangan memikirkannya sebagai memberi kepadanya, fikirkan ia sebagai memberi kepada keseronokan.

a close up of a birth control pill pack on white background

Brent Melton / iStock
Resolusi # 11: Gunakan kawalan kelahiran yang sesuai untuk anda.

Cuba untuk hamil? Kemudian seks spontan tidak menjadi masalah. Tetapi jika anda tidak merancang untuk mengembangkan keluarga anda bulan ini, dengan selesa dengan kawalan kelahiran anda adalah kunci untuk melepaskan semasa hubungan seks. “Saya melihat ini membuat perbezaan besar dalam kehidupan seks wanita begitu banyak,” kata Zoldbrod. Diafragma dan kondom baik-baik saja, tetapi seks merangsang masa adalah rumit apabila anda perlu meraba-raba di dalam gelap untuk mereka pada saat yang penting. Pilihan lain, seperti Pil atau patch, boleh memberi anda lebih banyak kebebasan apabila anda dan suami anda sedang berjalan. Bercakap dengan doktor tentang kaedah yang paling berkesan – dan riang – untuk anda.

pasangan making out in the back of a mini cooper

Patrick Heneise / iStock
Resolusi # 12: Terputus dari rutin anda.

Setiap pasangan mempunyai kaedah yang cuba dan benar untuk mendapatkan suasana hati. Tapi mari kita jujur ​​- perkara lama yang sama boleh membosankan sedikit. Jadi campurkan semuanya. Malah tweak kecil boleh meningkatkan semangat dalam perkahwinan anda. Mempunyai hubungan seks dalam bilik yang berbeza di dalam rumah, bersenam di dalam kereta, mandi bersama, menghabiskan lebih dari lima minit di atas foreplay atau “menukar tiga hasrat yang anda inginkan di tempat tidur,” mencadangkan Cadell. “Dengan cara itu anda bermain permainan – dan senario pemberian selalu berjaya.” Taktik lain: Melakukan perkara-perkara yang anda dan suami bersama pada hari-hari sebelum anda mempunyai anak. Pengalaman bersama – seperti menari, pergi ke gym bersama atau berjalan-jalan romantis – membantu anda menyambung secara emosi dan saling bertemu sebagai lebih daripada sekadar Ibu dan Ayah. “Anda diingatkan pada hari-hari awal kupu-kupu,” kata Zoldbrod. “Kemudian anda berpegang tangan dan, kemungkinan besar, anda pulang untuk mempunyai hubungan seks yang hebat.”