Iată ce se întâmplă atunci când de fapt renunțați la plângere timp de 21 de zile

Stop complaining

Getty Images

E o duminică ploioasă, sunt obosită și am de lucru. Sunt ascultat de laptop-ul meu când o aud: o picurare constantă, picurare, picurare care vine de la colț de fereastra frontală. Plafonul meu a izbucnit o scurgere. Așa cum am pop-o oală pe podea pentru a prinde apa, telefonul meu sună. Este mama mea. “Ce mai faci?” ea intreaba. Sincer, sunt supărați și supărați, iar tentatia de a fugi este imensă. În schimb, îmi muște limba și răspund: “Sunt foarte mulțumită.”

În ultimele trei săptămâni, nici o plângere nu mi-a trecut buzele. Deși m-am simțit cu siguranță supărat și, uneori, verging-on-depresie, am rezistat nevoii de a apela pe cineva și de a le împărtăși. Dar, înainte să mă greșești pentru niște Pollyanna, care ar trebui să-mi spună, ar trebui să explic: de obicei nu sunt așa. Doar că, acum, particip la o provocare fără plângeri de 21 de zile.

Este o idee pe care a venit-o un tip pe nume Will Bowen. El a fondat mișcarea O lume plângere gratuită și a petrecut ani de zile îndemnând oamenii să renunțe la gemete despre viața lor timp de 21 de zile. “Când ne plângem, ne concentrăm asupra a ceea ce este în neregulă, prin urmare, vom perpetua defectul”, spune el. Studiile științifice îl susțin: Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au studiat mai mult de 400 de fete și au descoperit că, atunci când s-au plâns, au declanșat anxietate și depresie. Ea afectează și femeile adulte. “Te duce într-o emoție negativă și te ții acolo”, explică Miriam Akhtar, psiholog din Marea Britanie care se concentrează pe fericire. “Veți fi marinat în el, ceea ce nu este bun pentru binele dumneavoastră”.

Totuși, plângerea este atât de răspândită în cultura noastră “viața mea este nebună”, este practic un simbol al statutului. “Când vă plângeți – sau vă bateți cu umilință – despre cât de mult se întâmplă, a devenit un indicator al importanței dumneavoastră”, spune Brigid Schulte, autorul Copleșit: Cum să lucrezi, să iubesti și să joci când nimeni nu are timp. “Așa se acceptă în aceste zile, este aproape automată.”

Dar se simte bine să scoți lucrurile de pe piept, nu-i așa? Ați crede că … dar ați greșit. Plângerea fără scop real nu te va face mai fericit, spune Robin Kowalski, doctor în psihologie la Universitatea Clemson și autorul Plângerea, tachinarea și alte comportamente enervante. Nu trebuie să vă împiedicați să vă împărtășiți sentimentele atunci când sunteți răniți sau furioși sau să vă îndreptați când ceva nu este potrivit. Dar plângerea “expresivă” – atunci când vrem să aerisim – este distructivă. Sfatul ei? În loc să țipe, scrie-o jos. Sau pur și simplu întrerupeți pentru o clipă. “Avem o astfel de tendință de a ne prinde într-un ciclu de plângere și de dezastru. Întreabă-te, Dovezile susțin cu adevărat că lucrurile sunt la fel de rele ca și mine?

În timp ce nu aș spune că sunt deosebit de negativ, nu am imunitate față de un whine bun. Subiectele mele preferate de plângere includ călătorii (taxiuri, avioane), care nu au ore bune în timpul zilei și incapacitatea mea de a rezista la ciocolată la ora 4:00. “Pentru a iesi din modul, trebuie sa practici sa te distrugi, sa intrebi acele ganduri automate si sa te intrebi singur, Așa vreau cu adevărat să-mi trăiesc viața?“spune Schulte, așa că m-am îndreptat să încerc provocarea lui Bowen.

Alice-Azania Jarvis

Reformatoarea Alice-Azania Jarvis locuiește în Londra.
Amabilitatea lui Alice-Azania Jarvis

În prima zi, mi-am dat seama cât de greu ar fi. Cu o oră în această provocare, m-am prins pe punctul de a vă alătura din răsputeri să fiu târziu pentru o întâlnire după ce m-am întors acasă pentru umbrela mea. În seara aceea, când i-am spus partenerului meu planul lui Bowen, el a râs, spunând: “Despre ce vom vorbi?” Nu-mi place să recunosc acest lucru, dar el a avut un punct: Discuțiile noastre de cină aproape întotdeauna includ un element de nemulțumire (volumul de muncă, vremea, alți oameni).

Dar a doua zi, când un bulb a suflat în bucătărie, nu am gemut. În schimb, m-am gândit la un sfat care mi-a fost dat de Andy Cope, coautor al cărții motivaționale Fiți strălucit de fiecare zi: pentru a contracara gândurile negative prin căutarea unui pozitiv. M-am consolat ușor cu faptul că cel puțin a fost doar unul dintre cele trei becuri din dispozitiv.

Spre surprinderea mea, m-am simțit mai veselă pe măsură ce au progresat zilele. La mijlocul săptămânii a doua, am întâlnit un prieten la cină. După ce am comandat, ea a început să-mi spună despre o situație de lucru stresantă: șeful ei a fost plecat și astfel volumul de muncă sa dublat. La început am simpatizat. Când, 20 de minute mai târziu, ea a întrebat în cele din urmă cum eram, spunându-i că săptămâna mea a fost destul de bine simțit incomod de aproape de laudă. Ma făcut să mă gândesc: fie că este la o stație de autobuz, în bucătăria biroului, fie în timpul unei clase de sala de gimnastică dificilă, un stânjenesc reciproc construiește camaraderie. “Facem legătura în negativitate – oferă o bază comună”, spune Akhtar când menționez acest lucru. Dar, în cele din urmă, nu este deosebit de sănătos. Nu va îngriji o relație.

Refuzul de a vă plânge este cam ca refuzul de a mânca tort sau bârfe. În această lume cu capul în jos, atunci când nu vă plângeți că vă puteți simți ca un ratat.

După aceea, am decis că lucrurile ar putea fi mai ușor dacă le-am spus oamenilor despre provocarea mea înainte să le văd. În timp ce unii prieteni erau intrigați, alții erau sceptici. – Ce plictisitor, spuse unul. Poate. Refuzul de a vă plânge este cam ca refuzul de a mânca tort sau bârfe. “În această lume cu capul în jos, atunci când tu nu face se plânge că te poți simți ca un ratat “, a subliniat Schulte, totuși, până la a treia săptămână, am fost mai mult în leagăn de lucruri, un rezultat neașteptat a fost creșterea productivității, în loc de cinci minute de plângere când am avut multe de făcut , Mi-am dat seama că mi-am dat seama că mă întâlnesc rareori când sunt fericit, dar aproape că mereu caut simpatie atunci când mă simt scăzut, așa că am făcut un efort să o trimit pozitiv actualizări și îmi jur că răspunsurile ei suna mai ciudate.

Ceea ce mă aduce în acel moment cu tavanul care picură. Scurgerea a lovit ziua în care provocarea mea sa încheiat. Dar nu puteam face decât să sun la conducerea clădirii mele și … să mă plâng.

Asta înseamnă că am eșuat? Nu cred. Nu m-am gandit la scurgere si la nefericirea pe care o simteam; Am descris pur și simplu problema și un reparator a fost programat pentru acea săptămână. Există o diferență între exprimarea preocupărilor legitime față de cineva care poate să-i repare și să gemenească de dragul ei. Mai târziu, am povestit schimbul către Kowalski. “Asta numim plângere instrumentală”, a spus ea. “Faceți asta pentru a atinge un scop final specific”.

De când sa încheiat provocarea mea fără plângeri, am luat sfatul lui Kowalski și am ținut o listă pe telefonul meu de iritări. Privind înapoi peste ele, sunt impresionat de cât de banale sunt cele mai multe: o durere în gât, o linie liniștită de plată a supermarketurilor. Fără să-mi fac un zgomot peste ele, ele se estompează din memorie. Nu cred că ar fi realist să renunțăm complet la plângere – nu dacă vreau ca plafonul meu să fie fixat. Și cred că există situații sociale în care un pic de aerisire este adecvat. Dar tăierea înapoi? Nu mă voi plânge deloc.

Încercați un Detox de plângere

  1. Căutați o căptușeală de argint. “Reframează lucrurile într-un mod care are un sentiment mai pozitiv”, spune Andy Cope, coautor al Fiți strălucit de fiecare zi. De exemplu, mai degrabă decât gemând despre partenerul în care vă mutați lucrurile în jur, gândiți-vă cât de curată arată casa.
  2. Setați o limită de timp. “Dăruiește-te, spune-i, 15 minute și plânge cât vrei”, spune Robin Kowalski, Ph.D., autor și profesor de psihologie la Universitatea Clemson. Vent, țipa, țipa și apoi ai terminat.
  3. Utilizați alte puncte de desfacere. Deoarece îmbutelierea lucrurilor nu poate fi bună, nu-i așa? “Este adevărat că dezvăluirea inhibitoare are un efect de taxare. Dacă suntem cu adevărat nemulțumiți și păstrați-i înăuntru, se poate feri”, recunoaște Kowalski. “Păstrați un jurnal. Când puneți probleme pe hârtie, ele pot părea mai mici.”
  4. Concentrează-te pe soluții. Nu te mai zgârci când ceva nu merge bine, sfătuiește psihologul Miriam Akhtar. “Gândiți-vă, cum putem rezolva asta, mai degrabă decât, Oh, mă simt foarte sătul.”

    Add a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    48 − 41 =