Парадајз + Песто

Здрав food pairings

Гетти Имагес

Вероватно сте видели ово упаривање на менију на италијанском лицу, тако да већ знате да је укус невероватан. Оно што можда не знате јесте да су парадајз врхунски извор ликопена, фитокемикалије која се бори против слободних радикала – ове ћелије штете – и може вам помоћи да заштитите од рака. Али ваше тело треба мало масти да би најбоље апсорбирало ликопен, идеално је здрав извор, као што је маслиново уље у песто.

ПРОБАЈТЕ ОВО: На врху пљуска од целих пшеница са песто 1 тбсп, парадајзом нарезаним на парадајз и 1/4 чаша од моцареле. Брусите 3 до 4 минута док се сир не испари, за мини пиззу која служи као лак ручак.

Лакови + лук

Здрав food pairings

Гетти Имагес

Зимска блах: Они су права ствар, људи. Шоља куваних љиљана садржи око 20 процената вашег дневног гвожђа и цинка, који играју улогу у држању симптома сличних депресијама у заливу; гвожђе такође смањује умор. Гвожђе и цинк који се налазе у биљној бази, као што је пасуљ, може бити тешко за ваше тело да апсорбује. На срећу, сумпор у луку чини их лакше на чичерима.

ПРОБАЈТЕ ОВО: Поспремите сецкани лук у маслиновом уљу од 2 тбсп на средњој ниској температури све до карамелизације (око 20 минута). Затим преклопите у 1 шољу хуммуса за савршени сендвич шири.

Пистације + цимет

Здрав food pairings

Гетти Имагес

Цимет садржи једињења која могу дозволити вашим ћелијама да ефикасно апсорбују и метаболишу шећер из крвотока, помажући одустати од оних поплава средине поподнева, што вам оставља фантазирање о слаткишима. Нутс, у међувремену, су суперзвезда у одржавању пуног, захваљујући њиховим протеинима, влакнима и здравим мастима. Заједно, ова храна ће се уверити да останете далеко од продавнице аутомобила.

ПРОБАЈТЕ ОВО: Ширите јабуке са 1/4 чаша ниско-масног сира и 2 меса сљунчане пистације, затим прашину са 1/2 тсп земља цимета.

Зелени чај + чешње

Здрав food pairings

Гетти Имагес

Зелени чај има пуно љубави због својих тежинских губитака, али садржи и антиоксиданте који се зову катехини за које се мисли да се боре против инфекције које оштећују артерију. Черије имају другачији антиоксидант (који се зове кверцетин) који може да помогне у опуштању крвних судова и смањењу крвног притиска. Једите их један поред другог да бисте дали своје срце обе користи у једној шаци.

ПРОБАЈТЕ ОВО: За слатку, кремасту ражњу, мешајте 3/4 чаша расхлађеног зеленог чаја, 1 чашу свјежег или замрзнутог вишања, пола замрзнуте банане и 1 бадемовог маслаца од тзв. До глатке.