95-годишњи Иоги каже да можеш да живи да будеш 130 ако ово радиш

слика

Фацебоок, Иоги Казим Гурбуз

Постоји много здравствених књига и вјежби – чак и рецепт за супе – који тврде да знају како можете живјети и бити стари 100 година. Али турски јога гуру Казим Гурбуз каже да у стварности вам није потребна магична храна или специјална вежбања како би вам омогућили да живите дуже – једноставно морате да смислите то.

“Можемо живети да буде 130 година”, рекао је. “Свако има моћ ако се добро брига о њиховим тијелима, онда ће живјети да стари као ја”.

Казим верује да је открио тајну дугог живота када је имао 41 годину, након што је доживео озбиљну повреду леђа у аутомобилској несрећи. У то време доктори су му рекли да ће бити парализован и никада више неће ходати.

“Имао сам новац, жене су ме обожавале, и ја сам толико успео да ме је казнио”, каже он о искуству. Као резултат тога, одлучио је да се поново открије и “лечи” пажљивим дјелима, медитацијом и јогом. Мање од годину дана касније, Казим је направио своје прве кораке.

Од тада, Казим је постао лојалан јог, који он одобрава за младалачки изглед – заједно са исхрани без меса испуњеном суперјуџетима попут маслина, црвених паприка, биљног чаја, пинто пасуља и меда, према медијима. Али изнад свега другог, он каже да је крајња тајна успеха у вашој глави.

“Човјек користи снагу мозга”, каже он. “Ако се правилно примени, мозак може регенерисати мишиће и нервни систем.”

Ок, тако да звучи лудо да мислим да се стварно може учинити живим да буде 100 користећи само свој ум. Већа је вероватноћа да је то његова посвећена фитнес режим и здрава исхрана која ради чуда. Али опет, ово долази од човека који изгледа као да је у својим 60-им и може учинити положај чвора (погледати изнад) на 95. Дакле, ко зна – можда би ипак постојао истина његовој теорији.

(Х / Т: Метро УК, Хуррииет Даили Невс)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 41