слика

Пуцам у праву. Оно што следи је изузетно графички поглед на нешто лепо. Не, плацента није нарочито лепа (у реду, неке од ових фотографија су сасвим ноћне), али његова сврха је одушевљена. Да би прославио вриједност плаценте, холандски фотограф Марри Фермонт створио је освјетљујућу серију фотографија која одаје оргуљу у свим својим сјајним слава.

слика

Фермонт је видела своју прву плаценту док је студирала бабице. “Дошли смо на час и на неколико столица је од те ноћи постојала свјежа плацента. Била сам тако узбуђена, била је прва права ствар коју сам видео да има било какве везе са рођењу”, рекла је за Тхе Стир.

слика

“Нашао сам га тако фасцинантним да је ово био дом бебе девет месеци.”

слика

“Без овог органа, не би било бебе”, додала је она. “Зато мислим да је важно имати фотографију.”

слика

Плацента је доста пажње посвећивала захваљујући целебсима (гледамо на вас, Ким К), који се понашају као предности једења у таблету након рођења. Неки, као Кимми и њена сестра Коурт, кажу да је једење постељице помаже у одмарању након постпарталне депресије. Теорија је да уношењем постељице враћате хранљиве материје које сте изгубили док пумпате бебу. Према истраживању које је урадио Арцхивес оф Вомен’с Хеалтх, нема довољно података да би се утврдило да ли стварно помаже мами или је то више од плацеба, али даме, ви.

слика

слика

слика

слика

Ако још увек нисте попунили, идите на Фермонтов блог и Фацебоок страницу за још непопустљиве фотографије.

[Х хреф = ‘хттп: //тхестир.цафемом.цом/прегнанци/197225/15_фасцинатинг_пхотос_тхат_целебрате? Цт = пипинг_хот_8’ таргет = ‘_ бланк’> Тхе Стир ‘]