Момци, сви смо у праву

Имамо неке лоше вести за оне који воле да се усаврше са неким добрим пићем осветљеним током вашег дневног устава. Према речима Гиулиа Ендерс, немачког микробиолога, чија је књига Шармантна црева је на врху графикона, не би требало да се сједите. Уместо тога, требало би да се куцаш.

Сједи, каже Ендерс, продужава читав процес проучавања, који може звучати као забава ако се желите сакрити од свог мужа, али то није добро за ваше здравље.

“То је зато што механизам затварања црева није дизајниран да” отвори отвор у потпуности “када сједнемо или стојимо: то је као кондензирано црево”, пише она.

Говорећи за ББЦ Радио 4 је објаснила: “Када седнете или стојите, ту је мишић који иде око краја дебелог црева и он извлачи, тако да постоји крива” што значи да зауставља ток и отежава вам да се ослободите тело синоћног помфрита.

“Скуаттинг је далеко природнији и ставља мање притиска на наше дно.”

Она је наставила: “1,2 милијарди људи широм света који чуче немају скоро никакву инциденцу дивертикулозе и мање проблема са шиповима. Ми на западу, с друге стране, стиснемо наше цревно ткиво све док не изађе из наших дна.” Одлично.

Сада, ако ваше четвртине пале само читајући ово, једноставно можете ставити стопала на малу столицу, или тачно названу Скуатти Потти, и нагнути се напред.

“Када смо у положају чучњева и имамо мало столице испред тоалета, онда је угао равномеран и равномеран, тако да је потребан мањи притисак.”

Ендер даље каже да је гастроинтестинални тракт, а.к.а. “најважнији саветник мозга” који утиче не само на дигестивно, већ и на ментално здравље, “најнеповољнији део тела”.

У књизи се налази и неки фасцинантни слатки разговор сфинктера који ће вас двапут размишљати о томе како га држите.

Има два сфинктера, видите. Онај коме можемо да се отворимо и затворимо само да нам уложимо у мислима, а затим и унутрашњи, који се неосвесно управља. Ово ани интернус шаље сигнал у подручје између унутрашњег и спољњег сфинктера за сензорске ћелије да одлуче да ли је “сигурно” да пусти мало гаса или да изађе и излази. “Да, твој дечко је напустио собу, пустио је да пада” или “Не, ти си миљ од те станице за одмор, немој ослобађајуће чишћење. “Међутим, ако игноришете свој унутрашњи сфинктер превише пута (као када неки сарадник иде у купатило док покушавате да љубазно обављате своје пословање и стидите се да завршите мисију), ваш унутрашњи сфинктер се искључи што може довести до запртја и сви знамо шта ће се десити након тога. Здраво, стомак стомака!

Ендерс је рекао: “Учење о тим двема сфинктерима заиста ми је променило перспективу у животу. Ти унутрашњи нерви не брину за друге људе, немају очи и уши, а на крају, нешто што само мисли на мене! тоалет било где. И обожавам тај мишић! “

Морала је приче? Сви пуцају. Али започните да чучете да учините то ефикасније.

[Х / Т Тхе Гуардиан

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 22