Још један бивши сантетолог пише есеј о томе зашто је напустила Цркву

слика

Глумица Цармен Лливелин провела је осам година уроњен у цркву Сциентологи. Од одласка, написала је есеј за Гавкера под насловом “Зашто сам оставио сантетологију”, која детаљно описује њену проблематичну историју са религијом.

“Реченица Сциентологиа је варљиво сакривена и паметно прикривена. Када погледам данас Сциентологију, морам да опростим што раније не видим манипулацију”, пише она. “Није било лако, али схватио сам да је религија изграђена на основи насиља.”

Карменов бивши супруг, глумац Јасон Лее (Моје име је Еарл, свако?) упознао је је са црквом.

Када је Цармен, 41, први пут стајао у црквеном центру за славље, у својој 20-ој години, описује да је добила “ужасан осећај”, али она је водила религију да би спасила њен брак.

“Кад се вратим, верујем да је један део мене знао да ако не прихватим Сциентологи брак би био завршен пре него што је започео. Без обзира колико се данас осећам другачије о Јасон и Сциентологи, ја сам био веома заљубљен у момак и желео да наш брат ради. Ја сам учинио оно што сам мислио да је у праву, али сам погрешио да се потпуно потопим у свој свет, учинио сам толико толико других људи који су се придружили Сциентологији: изгубио сам осећај индивидуалног идентитета у име култа. “

“Док смо наставили, пало ми је на помисао како ће бити нереална и скупа Сциентологи”, рекла је она, додајући да је схватила да ће јој чланство коштати више од 50.000 долара. “За мене, Сциентологи је изгледало као надреалистички начин живота за привилеговане од неке врсте система веровања.”

слика

Међутим, не би се усудила да изрази своја осећања.

“Никада не бисте мислили да би вам говорио како би вам ум могао да вас доведе у толико проблема, али ако сте знали каква је перспектива сенатолога била на пријатељима које бисте разумели”, пише она. “У Сциентологи-у, ваш пријатељ може постати ваш најгори непријатељ преко ноћи.”

У свом есеју она описује страшну сензацију када су јој најближи саговорници (укључујући и глумицу Јену Елфман) укључили њу након што су јој се сматрали “супресивном особом” или “најгоре што можете бити у Сциентологи.

Чак и њен бивши супруг јој је послао “писмо искључења”.

Кармен тврди да “Сциентологи има софистицирану обавјештајну агенцију познату као Канцеларија за посебне послове, која је у суштини сложен систем посвећен уништавању живота оних који он види на непријатеља на било који начин”.

Она каже да припадници Цркве “прскају закон и користе методе као што су електронски надзор и мобилни телефони како би пратили сваку реч и сваки корак”. То није први пут да смо чули ову тврдњу. Том Цруисе наводно узнемиравао телефон Ницоле Кидмана док су се венчали и речено је да је то учинио и Кети Холмес.

Када је напокон отишла, Кармен је рекла да је њен свет у основи разбијен. “Ништа што сам знао је било исто, изгубио сам сваког пријатеља и извора љубави које сам познавао поред моје породице у Грузији, удаљеном 3.000 миља, био сам потпуно сам, а ниједан од њих није био бригован. Догодило се да би геј [сантитолог] могла да ми помогне агента агенције Унитед Талент да ме испусти, или бар то ми је рекла у свом писму за искључивање, тако да нисам имао начина да добијем посао. Требало је да почнем преко. “

Кармен, која сада живи у Атланти са својим партнером и близанцима, каже да сада говори како би помогла “другим преживјивим лицима која су претрпјела искуства предаторских култова”, додавши: “Сциентологисти немају границе и њихова окрутност не искључује никога. “

Овде можете читати читав есеј.

Сајентолошка црква још није одговорила на наш захтев за коментар.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 41