Сумрак: шта треба знати за гледање

Сумрак eclipse

Суммит Ентертаинмент

Знаш да је цела ствар вампира огромна, али си превише срамота да признаш да не знаш зашто. Не брините, и ми смо били. Зато смо тајно питали наше пријатеље на Севентеен.цом (спремиште свих ствари Сумрак) ако би могли да дају чувену (ахем) међу нама туторијал како бисмо могли да се надокнадимо. Трећи филм у Твилигхт Сага, Ецлипсе, објављује се 30. јуна. Ако желите да је видите, ево шта треба да знате пре него што кренете:

Шта требате знати о земљишту:

Сумрак, први филм у Сумрак Сага филмске серије, хроника растућег односа између стидљивог, неугодног тинејџера, Белла Сван и мистериозног, а ипак лепог вампира Едварда Цуллена. Едвардова усвојена (и прилично неортходок) породица је јединствена по својој врсти, одлучивши се да пије само крв животиња над људима. Али када низ нерасположених убистава зарађује њихов мали град Форкс, Вашингтон, на Едварду је да спаси Бела од онога што би била сигурна смрт. У наставку, Нев Моон, несретан догађај у кући своје породице, подстиче Едварда да по први пут види како ће изазвати његов живот са Белом. Након што су завршили своју везу и бежали град са својом породицом, најбољи пријатељ Белла, Јацоб Блацк, брзо напредује да попуни Едвардове ципеле. Као што Белла почиње да замишља своју будућност са Јацобом, почиње да делује чудно и на крају Белла сазнаје да и он покушава сакрити митски идентитет. После скоро смртног искуства, Алице Цуллен (Едвардова “сестра”) се враћа да информише Белла да Едвард верује да је мртва, и сходно томе је отишла за Италију да поднесе петицију Волтурију (краљевској породици вампира) да му оконча живот. Иако га Белла достигне на време, Волтури су ипак добили ветар њихове љубави, а Едварду и Бели кажу да би Едвард морао претворити Белла у вампира како би наставио њихов однос. Филм се завршава тако што је Белла предложила Едварду да јој одобри бесмртност, а Едварда да се супротстави сопственим предлогом.

Шта требате знати о глумцима:

Кристен Стеварт звучи као Белла Сван насупрот Едварда Цулленаа Роберта Патинсона. Два су се суочила са великом пажњом медија због њихове добро документоване нераскости током конференција за штампу и појављивања црвеног тепиха. Док Кристеново понашање често тумачи као незахвално за препознавање које сада окружује њу и серију, нервозна пуцњава Паттинсона добија далеко другачији пријем, а многи проналазе његову нервозну причу. Ове две особе тренутно говоре да су се дружиле, али углавном остају маме о статусу њихове везе. Вукодлак, Јакоб Блек, игра 18-годишња звезда, Таилор Лаутнер, најпознатији по својој физичкој трансформацији која је потребна да осигура своју улогу као промјењивац облика Млад месец. Таилор се такође шалио да се провлачи кроз млади холивуд, након што је примећен са омиљеним земаљским суперстаром Таилор Свифт и Диснеи-ом Селени Гомез.

Шта требате знати о феномену:

Почевши од најпродаваније серије књига, написао Степхание Меиер, први од младих романа о роману вампира и романа, Сумрак, продао је преко 17 милиона примерака. Филмска адаптација је била сличан комерцијални успјех, који је заузео више од 382 милиона долара широм свијета. Тхе Твилигхт Сага: Нев Моон поставили рекорде за напредну продају карата, као и за највеће отварање ноћи у домаћој бележници. Критички пријем је био мешовит за оба филма, међутим, нарочито, позивајући феминистичку критику на своје високо традиционалне порталне улоге.

-Катие Амеи

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 80